«Κοριούς» από την «Μπάρτσα»!

Δημοσιογράφους, δικαστές και… αντιπάλους παρακολουθούσε η Μπαρτσελόνα επί εποχής Ζοάν Λαπόρτα, σύμφωνα με αποκάλυψη που έκανε η ιστοσελίδα «elconfidencial.com»!

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στα τελευταία χρόνια της θητείας του Λαπόρτα στον προεδρικό θώκο των «μπλαουγκράνα», η ομάδα της Βαρκελώνης πλήρωνε το γραφείο παρακολουθήσεων «Metodo 3», για να πληροφορείται τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων και αθλητικών συντακτών. Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, για κάθε τηλέφωνο που ήταν υπό παρακολούθηση, το «Metodo 3» χρέωνε την «Μπάρτσα» 250 ευρώ. Σύμφωνα με έκθεση της 28ης Ιουλίου 2008 υπάρχει αναφορά για τηλέφωνα επτά δημοσιογράφων! Γι’ αυτά τα τηλέφωνα το «Metodo 3» πληρώθηκε 1750 ευρώ συν 16% ΦΠΑ.
Να αναφέρουμε πως το τιμολόγιο για τις παρακολουθήσεις των παραπάνω τηλεφώνων έγραφε «έλεγχος ασφαλείας»! Με την ίδια αιτιολογία έγιναν οι πληρωμές και για άλλες παρακολουθήσεις. Ο Ζοάν Λαπόρτα αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα στις 31 Ιουλίου 2010 και σύμφωνα με την «elconfidencial.com» η «Μπάρτσα» παρακολουθούσε δημοσιογράφους που ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί με τον Λαπόρτα και του ασκούσαν κριτική!

Σε ότι αφορά στους δικαστές, όπως έγραψε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, τον Μάιο του 2008 η ισπανική ομάδα ζήτησε αναφορά από τους ντετέκτιβ για την πιθανή σχέση δικαστή περιφερειακού δικαστηρίου με εταιρία συμφερόντων των Νούνιεθ και Ναβάρο.
Επίσης, για μια υπόθεση που αφορούσε τον Ζοάν Λαπόρτα, η «Μπάρτσα» ζήτησε να ερευνηθεί η καριέρα ενός ακόμα δικαστή πληρώνοντας 2.900 ευρώ… Γενικά, οι «μπλαουγκράνα» έχουν, πάντως, μπλεξίματα με δικαστές και με άλλες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα το οικονομικό καθεστώς, κάτω από το οποίο έγιναν οι μεταγραφές τόσο του Λιονέλ Μέσι όσο και του Νεϊμάρ

Σχετικά άρθρα