«Χρειαζόταν κάτι παραπάνω για να προκριθούμε»

«Εξαντλήσαμε τις δυνάμεις και τις πιθανότητες μας και για να νικήσουμε χρειαζόταν κάτι παραπάνω», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, μετά την ήττα από την Ρεάλ στην Μαδρίτη και τον αποκλεισμό από το Φάιναλ Φορ του Μιλάνου (16 και 18/5).

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στα 13 λάθη και 17 επιθετικά ριμπάουντ της «Βασίλισσας», τόνισε ότι οι τραυματισμοί στέρησαν από τον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και παραδέχθηκε ότι στο Φάιναλ Φορ προκρίθηκαν οι ομάδες που το άξιζαν.

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης για την πρόκριση της στο Φάιναλ Φορ», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπαρτζώκα, που στην συνέχεια τόνισε: «Όπως ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα δύο χρόνια, απέδειξε πως ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Νιώθω ότι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας και τις πιθανότητες μας και σήμερα για να κερδίσουμε, χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν ήταν πνευματικό ή σωματικό, αλλά, όταν κάνουμε 13 λάθη και δίνουμε 17 επιθετικά ριμπάοουντ, ήταν πολύ δύσκολο να νικήσουμε. Κάναμε λάθος διαχείριση των φάουλ. Έπρεπε να κάνουμε πιο σωστή διαχείριση των φάουλ. Κι έτσι η εξέλιξη του ματς ήταν υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης».

«Μας μένει πως κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια με τη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε ακολούθως ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και σημείωσε: «Αλλά αυτό που μας στοίχισε δεν ήταν κάτι λάθος που κάναμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μας στοίχισε πως δεν είχαμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πιστεύω πως μας στοίχισε πολύ ο τραυματισμός τριών διεθνών Ελλήνων στο Τοπ 16 κι έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, όταν και κάναμε κάποιες συνεχόμενες ήττες».

«Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν», υπογράμμισε ο Μπαρτζώκας και σχετικά με τους τραυματισμούς σχολίασε: «Διαταράχθηκε πάρα πολύ η χημεία μας μετά τους τραυματισμούς των Πρίντεζη, Περπέρογλου και Σπανούλη. Ακόμη και σήμερα ο Στράτος δεν έπαιξε, ο Πρίντεζης μπορούσε 10-12 λεπτά κι ο Σπανούλης έκανε συντήρηση απ’ τον δικό του τραυματισμό. Επαναλαμβάνω πως μας μένει η πίκρα, που δεν πήγαμε στο Φάιναλ Φορ».

«Πέρυσι και πρόπερσι ο Ολυμπιακός απέδειξε πως δεν υπάρχουν φαβορί στο Φάιναλ Φορ», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο 49χρόνος κόουτς και εξήγησε ότι: «Έχει σχέση με το τακτικό και το ψυχολογικό πλάνο, που έχει κάθε ομάδα, έχει σχέση με το μομέντουμ και τους τραυματισμούς. Πολλές φορές δεν παίζει ρόλο ποια ομάδα έχει μεγαλύτερο ταλέντο. Στην Ευρωλίγκα υπάρχει αξιοκρατία, στο Φάιναλ Φορ πηγαίνουν πάντα οι καλύτερες ομάδες και το κατακτά η πιο έτοιμη. Κι οι τέσσερις ομάδες, που είναι στο Φάιναλ Φορ το αξίζουν 100%».

Σχετικά άρθρα