Οι τελικές υποψηφιότητες για το Euro 2020

Σε 19 ανέρχονται οι χώρες που κατέθεσαν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης του UEFA Euro 2020, το οποίο θα συνδιοργανωθεί σε 13 κράτη της «Γηραιάς Ηπείρου».

Η προθεσμία για την υποβολή των τελικών φακέλων υποψηφιότητας εξέπνευσε χθες το βράδυ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο 32 από τις 54 ομοσπονδίες της UEFA είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όμως στο τέλος μόνο οι 19 κατέθεσαν υποψηφιότητα.

Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα επιλέξει τις 13 χώρες στις οποίες θα αναθέσει την τέλεση των αναμετρήσεων της τελικής φάσης στις 19 Σεπτεμβρίου, σε συνεδρίασή της στη Γενεύη.

Από αυτές, μόνο Γερμανία και Αγγλία έχουν υποβάλει φάκελο για τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης και του τελικού της διοργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA και, όπως φαίνεται, Μόναχο και Λονδίνο είναι οι πόλεις που «παίζουν» μόνες τους για τους ημιτελικούς και τον τελικό, καθώς είναι και οι μοναδικές που πληρούν τις προδιαγραφές.

Οι 19 υποψήφιες χώρες είναι οι, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Αγγλία, Π.Γ.Δ.Μ., Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σκοτία, Ισπανία,Σουηδία και Ουαλία.

Σχετικά άρθρα