Σοκ: Τουλάχιστον ο ένας στους τρεις δηλώνει φιλοξενούμενος

27 Απριλίου 2014

Σε σύνολο περίπου 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν το 2013, περίπου 1,85 εκατομμύρια φορολογούμενοι συμπλήρωσαν τον συγκεκριμένο κωδικό, αναγράφοντας και τον ΑΦΜ του προσώπου – φυσικού ή νομικού – που τους φιλοξενεί.
Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι τουλάχιστον ο ένας στους τρεις δηλώνει φιλοξενούμενος.

Στελέχη του υπουργείου είναι πεπεισμένα ότι η εκτεταμένη «φιλοξενία», πέρα από τις πολλές περιπτώσεις που είναι πραγματικές και εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης (επιστροφή στην πατρική κατοικία λόγω έλλειψης εισοδημάτων), υποκρύπτει και περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

Έτσι προαναγγέλλονται έλεγχοι, οι οποίοι θα στηριχθούν στα στατιστικά ευρήματα, προκειμένου να φέρουν στο φως περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων, κυρίως από ενοίκια, ή δόλιας υποβολής αίτησης με στόχο την είσπραξη του «μερίσματος».

Προφανώς, η μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και φανερώνει τις συνέπειες της κρίσης, καθώς χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων ή φίλων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χιλιάδες άνεργοι ηλικίας ακόμη και άνω των 30-40 ετών εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους αδυνατώντας να συντηρήσουν το δικό τους σπίτι, ενώ χιλιάδες ηλικιωμένοι ζουν με συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να απολαμβάνουν τη φροντίδα τους.

Πηγή: www.madata.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ