Διαθεσόπουλος: «Ντρέπομαι για τη χώρα στην οποία ζω»

Καταιγιστικός  σε σχέση με την πολιτεία που αφήνει το χώρο του Υγρού Στίβου αβοήθητο, ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος που βρέθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου για να παρακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (26-27/4) και φιλοξενείται εκεί.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ έριξε βολές κατά του κράτους και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Χαϊδαρίου που συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση: «Είναι το μοναδικό κολυμβητήριο που ήταν διαθέσιμο από όλο το Λεκανοπέδιο. Γι αυτό και χάρη στους ανθρώπους του Χαϊδαρίου  που έβαλαν πλάτη και μπράτσα και πρωτοβουλία να μας το δώσουν να μας βοηθήσουν και να το στήσουν, για να μπορούν να γίνουν οι αγώνες, έχουμε την εικόνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης να γίνεται.

Αυτή είναι η πραγματικότητα του Ελληνικού κράτους, του Ελληνικού Αθλητισμού και της Ελληνικής Αθλητικής Πολιτικής .Σε ότι αφορά τα σωματεία εμείς υπάρχουμε, ζούμε διακρινόμαστε, βγάζουμε καινούρια ταλέντα, μπορούμε και κερδίζουμε την Ουγγαρία και τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες στη χώρα τους. Συνεχίζουμε και ας μας κατατρέχουνε και ας μας πολεμάνε, όσοι κανονικά θα έπρεπε να μας σέβονται και να μας βοηθούν».

 Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος  χαρακτήρισε ντροπή την απόφαση που πάρθηκε από την Αθλητική Δικαιοσύνη να εμμείνει στην τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού με δύο αγωνιστικές και έτσι ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΝΟ Βουλιαγμένης να διεξαχθεί σε άδειες κερκίδες: «Είναι ντροπή! Τελικά αυτή η δικαστική απόφαση ποιον τιμώρησε; Τον Ολυμπιακό σαν φταίχτη σωματείο; Ή  τον φίλαθλο κόσμο που αγαπάει το άθλημα. Και ωραία, τιμωρήθηκε η έδρα. Γιατί όχι τηλεόραση; Δεν έχει δικαίωμα ο κόσμος να δει το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς σ’ ένα άθλημα που έχει χαρίσει τόσες δόξες στον ελληνικό αθλητισμό που είναι το μόνο άθλημα που έχει πάρει  Ολυμπιακό μετάλλιο, το μόνο άθλημα που έχει πάρει χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Θα στερήσουν από το φίλαθλο κόσμο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να δει μια γιορτή του αθλήματος. Ειλικρινά ντρέπομαι για τη χώρα στην οποία ζω».

Τη Δευτέρα θα γίνει γνωστός ο οριστικός τόπος διεξαγωγής του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση των ανδρών: «Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τη Λάρισα και αν παραμείνει η απάντηση θετική έως τη Δευτέρα, τότε το Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί εκεί. Η τσέπη μας δεν αντέχει υπό τις σημερινές συνθήκες να διεξάγουμε μια τέτοια διοργάνωση έξω από την Αθήνα. Από την άλλη, ο κόσμος της περιφέρειας και με βάση την πρόταση της τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λάρισα που μας έγινε, αγκαλιάζει τέτοιες διοργανώσεις. Οριστικά και αμετάκλητα θα γνωρίζουμε τη Δευτέρα που θα γίνει το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας».

Σχετικά άρθρα