«Βασίλισσα» με ανατροπή η Σαράποβα!

Η Μαρία Σαράποβα επικράτησε 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1) και μάλιστα με ανατροπή της αναγεννημένης Άνα Ιβάνοβιτς και κατέκτησε για τρίτη διαδοχική σεζόν τον πρώτο μεγάλο τίτλο σε χωμάτινη επιφάνεια στη Στουτγάρδη!
Το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης τα βρήκε δύσκολα στο πρώτο σετ από την 26χρονη Σέρβα η οποία δείχνει να επιστρέφει σε top επίπεδο. Η Ιβάνοβιτς προηγήθηκε με 5-0, η Ρωσίδα μείωσε σε 5-3 για να κερδίσει η Σέρβα το σετ με break.
Στο δεύτερο σετ, η Ιβάνοβιτς με την αυτοπεποίθηση εμφανή στα χτυπήματά της και με επιθετικό παιχνίδι (είναι άλλωστε το χαρακτηριστικό της) έφτασε σε νέο break για να προηγηθεί με 3-1. Κάπου εκεί όμως μίλησε η μεγάλη κλάση της Σαράποβα, η οποία πέτυχε το break back (3-2) και με νέο break (3-4) ισοφάρισε σε 1-1.
Πλέον η ψυχολογία είχε γυρίσει υπέρ της 27χρονης η οποία όντας βελτιωμένη στα χτυπήματά της, πέτυχε το break γρήγορα στο ξεκίνημα στο καθοριστικό σετ. Με νέο σπάσιμο του σερβίς στο 5o game χάρη σε double fault της αντιπάλου της (4-1) και με την Ιβάνοβιτς απογοητευμένη, η Σαράποβα έσπασε εκ νέου το σερβίς της Σέρβας στο τελευταίο game ολοκληρώνοντας μια σπουδαία ανατροπή μετά από 2 ώρες και 3 λεπτά συναρπαστικού αγώνα και κάτω από τις επευφημίες του ένθερμου κοινού στην κατάμεστη Porsche Arena.
Αυτός είναι ο 30ος τίτλος στην καριέρα της Σαράποβα και ο 6ος στο χώμα ενώ είναι και ο πρώτος της φετινός μετά τους τρεις χαμένους ημιτελικούς σε Μπρισμπέιν, Παρίσι και Μαϊάμι νωρίτερα στη σεζόν.
Πέρα από τα 100,000 δολλάρια που αντιστοιχούν στην πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, η Μάσα θα φύγει για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη Στουτγκάρδη με μια πολυτελέστατη Porsche που είναι και το δώρο του μεγάλου χορηγού στο νικητή!

Σχετικά άρθρα