Ισοφάρισαν Τορόντο και Γκόλντεν Στέιτ

Τορόντο και Γκόλντεν Στέιτ επικράτησαν των Μπρούκλιν και ΛΑ Κλίπερς ισοφαρίζοντας τη σειρά των πλέι οφ σε 2-2.
Οι Ράπτορς είχαν σε μεγάλη βραδιά τους Ντε Ρόζαν (24π.) και Λάουρι (22π.) κι έτσι ανάκτησαν το πλεονέκτημα της έδρας από τους Νετς, τους οποίους νίκησαν με 87-79. 
Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, καθώς μέχρι τότε οι δύο ομάδες «βάδιζαν» σε απόλυτη ισορροπία. Με σκληρή άμυνα το Τορόντο κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη, καθώς δεν επέτρεψε στο Μπρούκλιν να πετύχει πάνω από 13 πόντους.  Περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος οι Νετς με βολές το Γκαρνέτ πήραν το τελευταίο προβάδισμα στον αγώνα (79-78). Από εκεί και μετά το Μπρούκλιν δεν σημείωσε ούτε πόντο, ενώ αντίθετα οι Ράπτορς πέτυχαν 9, φτάνοντας στον τελικό 87-79.
Στα ίσια έφεραν τη σειρά με τους Κλίπερς οι Γουόριορς, σε αγώνα που σημαδεύτηκε από τις αντιδράσεις των παικτών μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας του Λος Άντζελες, Ντόναλντ Στέρλινγκ.
Το Γκόλντεν Στέιτ επιβλήθηκε με 118-97, έχοντας ως κορυφαίο το Στίβεν Κάρι με 33 πόντους. Το ματς επισκιάστηκε από τη διαμαρτυρία των παικτών των Κλίπερς για το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη της ομάδας, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι «πολεμιστές» και πήραν την πολύτιμη νίκη.

Σχετικά άρθρα