«Αυτούσιο» θα λάβουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα

28 Απριλίου 2014

Αυτούσιο θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων.

Ο κ. Θεοχάρης, σημείωσε ότι έως τώρα έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις, και ότι η όλη διαδικασία προχωρά «ομαλά».
Αντίθετα, έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, δήλωσε ο γγ Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.

Συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, από το οποίο μπορεί να επωφεληθούν τελικά, περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες, όπως εκτίμησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Έως τώρα δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων, τόνισε ο κ. Θεοχάρης. Ωστόσο επεσήμανε πως θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας.
Όσον αφορά στα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείτα

Πηγή: www.kontranews.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ