Επιστήμονες ανακάλυψαν τα πρώτα ανθρώπινα αντισώματα του κοροναϊού MERS

29 Απριλίου 2014

Νέες μελέτες, μια αμερικανική και μια κινέζικη, που δημοσιεύθηκαν στα επιστημονικά περιοδικά Science Translational Medicine και Proceedings of the National Academy of Sciences, δημιουργούν ελπίδες αντιμετώπισης του κοροναϊού MERS, αφού οι ειδικοί εντόπισαν επαρκή αντισώματα τα οποία είναι ικανά να εξουδετερώσουν την ικανότητα του ιού να προσδένεται στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει. 

Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες που παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα στο πλαίσιο της αμυντικής λειτουργίας του εναντίον ιών και βακτηρίων. Ορισμένα αντισώματα όχι μόνο αναγνωρίζουν τον «εχθρό», αλλά και τον εμποδίζουν να μολύνει τον οργανισμό. 

Αν και οι έρευνες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, θεωρούνται πολλά υποσχόμενες για τη δημιουργία ενός εμβολίου ή άλλης θεραπείας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αντισώματα έχουν ήδη παραχθεί σε επαρκείς ποσότητες, ώστε σύντομα να ξεκινήσουν δοκιμές σε πειραματόζωα. 

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο MERS μεταδίδεται στους ανθρώπους. Ο κοροναϊός έχει εντοπιστεί σε νυχτερίδες και καμήλες, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε, μολύνοντας ανθρώπους, οι οποίοι ήλθαν σε επαφή με αυτά τα ζώα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...