Ταχίνι: Τα πολλαπλά οφέλη του

<div>
<div>To ταχίνι προέρχεται από επιλεγμένους σπόρους σησαμιού, οι οποίοι υπόκεινται σε επεξεργασίες αποφλοίωσης και ξήρανσης και στη συνέχεια πολτοποιούνται.</div>
<div>Πρόκειται για μια τροφή με πλούσια θρεπτική αξία , καθώς διαθέτει πρωτεΐνες, βιταμίνες -Ε, Β1, Β2-  νιασίνη, υδατάνθρακες και αμινοξέα. </div>
<div> </div>
<div>Οι ευεργετικές ιδιότητές του: </div>
<div> </div>
<div>- Καταπολεμάει την οστεοπόρωση γιατί είναι πλούσιο σε ασβέστιο.</div>
<div>- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα -κάλιο και ψευδάργυρος.</div>
<div>- Έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, με τη βοήθεια του μαγγάνιου και σελήνιου.</div>
<div>- Βάζει τέλος στον πονοκέφαλο και τις χρόνιες ημικρανίες, λόγω του φώσφορου και του μαγνησίου του.</div>
<div>- Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών, εξαιτίας των αμινοξέων του.</div>
<div>- Έχει αντικαρκινική δράση, ενώ ενδέχεται να δρα ανασταλτικά στο Αλτσχάιμερ.</div>
<div>- Μειώνει τα λιπαρά με τα Ω6 του.</div>
<div>- Προστατεύει από τη γήρανση καθώς  διαθέτει βιταμίνη Ε.</div>
</div>

Σχετικά άρθρα