«Σεφτέ» ο Κολοβός

Με το παρθενικό «ερυθρόλευκο» γκολ του Δημήτρη Κολοβού κι άλλο ένα από τον Αβρ. Παπαδόπουλο ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό.

Ο Δημήτρης Κολοβός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στη φιλική νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0, στο ματς που έγινε στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο των δοκιμών του Μίτσελ ενόψει της προετοιμασίας.

Το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους έδωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο πρώτο ημίχρονο. Η αρχική ενδεκάδα με την οποία ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο είχε διάταξη 4-4-2. Στο τέρμα ήταν ο Χουτεσιώτης. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Τόρες, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Καραγκούνης. Ο Εντινγκά με τον Φουστέρ ήταν στον άξονα, ενώ στις πτέρυγες έπαιζαν οι Κολοβός (δεξιά) και Σάλιακας (αριστερά). Στην επίθεση ήταν ο Σαβιόλα με τον Βαλντέζ .

Στο 9’ ο Φουστέρ έκανε ένα καλό σουτ, αλλά αστόχησε για λίγο. Στο 21’ ο Σαβιόλα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Βαλντέζ έκανε την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε για… χιλιοστά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 24’ ο Τσιντώτας μάζεψε την κεφαλιά του Εντινγκά και του στέρησε την ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 33’ ο Κολοβός είδε τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στο σουτ που επιχείρησε. Ένα λεπτό μετά, στο 34’, ο Θρύλος έφτασε στο 1-0, μετά από σέντρα του Σάλιακα από αριστερά και κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε προωθηθεί.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πατάει καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ έκανε αλλαγές. Ο Παπάζογλου πέρασε στόπερ δίπλα στον Αβραάμ, ο Λυκογιάννης αριστερό μπακ, ο Μπουχαλάκης πέρασε στα χαφ, μαζί με τους Εντινγκά, Φουστέρ και Ιμπαγάσα (δεκάρι) και ο Κολοβός ήρθε πιο κοντά στον Βαλντέζ, στην επίθεση. Λίγο μετά πέρασε στο τέρμα ο Στρέζος, αντί του Χουτεσιώτη.

Ελλείψει καθαρού επιθετικού (ο Βαλντέζ αντικαταστάθηκε επίσης στο δεύτερο μέρος) ο Κολοβός και ο Βλαχοδήμος (είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς μαζί με τον Βούρο) συνέκλιναν και έπαιζαν πιο κοντά στην περιοχή, με τον Βλαχοδήμο να βγαίνει πιο συχνά ως σέντερ φορ. Από φανταστική ασίστ του Ιμπαγάσα (η φάση άρχισε από τον Βλαχοδήμο), ο Κολοβός βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και έκανε το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» άλλαζαν αρκετά συχνά θέση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φουστέρ πλησίαζε περισσότερο τους Κολοβό και ο Βλαχοδήμο, κάνοντας επιθετική τριάδα, ενώ ο Ιμπαγάσα κινείτο ελεύθερα, βγαίνοντας μία αριστερά και μία δεξιά. Ο Εντινγκά παρέμενε σταθερά στη θέση του αμυντικού μέσου. Ο Μιγκέλ Τόρες είχε περάσει στόπερ, μαζί με τον Παπάζογλου και ο Βούρος είχε μπει δεξί μπακ. Στο 75’ ο Σκέμπης έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ, από θέση έξω αριστερά και ο Στρέζος εκτινάχθηκε στη δεξιά άνω γωνία του και απέκρουσε, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 79’ ο Κολοβός ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ στον Ιμπαγάσα και ο «Κάνιο» έκανε κοντρόλ και πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πρζιρόφσκι απέκρουσε!

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, όπως και στο μεγαλύτερο διάστημα μέχρι τότε, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για να σκοράρει ξανά. Στο 84’ ο Γιάντσης έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Στρέζο να ελέγχει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Τόρες, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Καραγκούνης, Εντινγκά, Φουστέρ, Κολοβός, Σάλιακας, Σαβιόλα, Βαλντέζ.

Αγωνίστηκαν και οι Στρέζος, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης, Ιμπαγάσα, Βούρος, Βλαχοδήμος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Μάγκας, Χαραλάμπους, Βαρέλα, Βούκσεβιτς, Ορτέγκα, Κονέ, Μιλοσάβλιεβιτς, Γουόρντεν.

Αγωνίστηκαν και οι Πρζιρόφσκι, Σκέμπης, Καπό, Πετράτσι, Γκονάλβες, Αποστολόπουλος, Γιάντσης, Καπός.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 34’ Παπαδόπουλος, 62’ Κολοβός / –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλ. Τσαμούρης (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Αργ. Κουρομιχελάκης, Π. Κιούσης (Πειραιά)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Δριτσάκης (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / –

Σχετικά άρθρα