Ο… μύθος Ζανέτι αφήνει τα γήπεδα

Ένας… μύθος της Ίντερ και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι έτοιμος να πει «αντίο» στη μπάλα, μετά από μια πολύ μεγάλη καριέρα. Μιλάμε για τον σπουδαίο Χαβιέρ Ζανέτι, ο οποίος, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ίντερ, Ερίκ Τοχίρ, θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, και θα γίνει άμεσα μέλος του διοικητικού συμβουλίου! Θα μείνει, λοιπόν, για… πάντα στην Ίντερ! Ο Ζανέτι τον Αύγουστο κλείνει τα 41 του χρόνια, ενώ βρίσκεται στην ομάδα του Μιλάνου για 19 χρόνια, αποτελεί εδώ και χρόνια τον φυσικό αρχηγό των «νερατζούρι».

«Θα συναντηθώ με τον Χαβιέρ, όπως έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές για να καταλάβω πώς βλέπει και αυτός τα πράγματα. Η απόφαση, πάντως, έχει παρθεί: Θα αποτελέσει μέλος της Ιντερ . Προς το παρόν συμφωνούμε ότι είναι αναγκαίο η ομάδα να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη», είπε ο Ερίκ Τοχίρ και συμπλήρωσε για τις μεταγραφικές κινήσεις: «Πρέπει πρώτα να κάνεις κάποιες σωστές κινήσεις στον σύλλογο, να γίνει υγιής και μετά να ξοδέψεις χρήματα. Τα ΜΜΕ λένε ονόματα, όχι εγώ. Εγώ θα κάνω ανακοινώσεις μόνο όταν πάρουμε τον κάθε παίκτη»!

Για τις φήμες που μιλούν για ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Μάρεκ Χαμσίν, σχολίασε: «Μου αρέσει ως παίκτης, όπως μου αρέσουν και όλοι όσοι ακούγονται για την Ιντερ. Τα ονόματα, όμως, δεν τα λέω εγώ. Τα γράφουν οι δημοσιογράφοι. Εγώ μιλάω μόνο όταν υπάρχει υπογραφή, όπως έγινε με τον Βίντιτς».

Ο πρόεδρος της Ιντερ τόνισε για ακόμα μια φορά ότι πρώτος στόχος της ομάδας είναι η αύξηση των εσόδων και μετά τα έξοδα για μεταγραφές.

Να θυμίσουμε πως πριν από μερικά χρόνια ο Χαβιέρ Ζανέτι τραυματίστηκε σοβαρά στον τένοντα, πολλοί τότε μίλησαν για ολοκλήρωση της καριέρας του, αλλά αυτό επανήλθε…
Σε ότι αφορά στη νέα σελίδα στην Ίντερ, η θέση του και οι αρμοδιότητες δεν είναι ακόμη γνωστές. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δυο πλευρές βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για περίπου δύο μήνες για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η Ίντερ είναι η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει αγωνιστεί ο Αργεντινός θρύλος. Από το 1995 μετράει 612 εμφανίσεις και 12 γκολ με τους «νερατζούρι»…
Στην Αργεντινή ο Ζανέτ έχει παίξει με Ταγιέρες και Μπάνφιλντ, ενώ με την εθνική Αργεντινής έχει 145 εμφανίσεις και 5 γκολ.

Σχετικά άρθρα