Αλβέρτης: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ρεθύμνου ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα που έδειξαν ορισμένοι παίκτες του στο φινάλε, αλλά και στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ.
«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Καλαφατάκη για τα καλά του λόγια. Απαντώντας στην ερώτηση που κάνατε στον Αντώνη (σ.σ. Φώτση) σχετικά με το τι γεύση μας άφησε η σειρά με την ΤΣΣΚΑ, μια μέρα πριν το τελευταίο παιχνίδι η απάντηση θα ήταν διαφορετική. Τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια και έφεραν ξανά τη σειρά στην Μόσχα. Με την εικόνα που δείξαμε εκεί αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι είναι, όμως, η ζωή, το μπάσκετ και ο αθλητισμός. Ξέραμε πως τα παιχνίδια σαν το σημερινό, ειδικά μετά από μια μεγάλη ήττα και ταξίδια δεν είναι εύκολα. Το Ρέθυμνο έπαιξε καλά. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ κάποια στιγμή, αλλά δείξαμε χαρακτήρα. Κάποια παιδιά στάθηκαν όπως πρέπει. Το τελικό σκορ αδικεί το Ρέθυμνο. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια να στέκεσαι στο παρελθόν. Πρέπει να βλέπεις, να διορθώνεις και να συνεχίζεις”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.
Όσο για αν υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρατήσει από τη σειρά με τους Ρώσους, τόνισε: “Κάποια πράγματα τα κρατάμε, αλλά δυστυχώς μετά από ένα ματς που χάνεις με τέτοια διαφορά και τέτοια επιθετική παραγωγικότητα δεν μπορείς να αισθάνεσαι ικανοποιημένος. Μην ξεχνάμε πως πετύχαμε δύο νίκες στην Αθήνα, ενώ χάσαμε το πρώτο ματς της σειράς στη Μόσχα στις λεπτομέρειες. Κρατάμε αρκετά πράγματα, τα διορθώνουμε και προχωράμε. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή. Όσοι είναι χρόνια στο μπάσκετ το ξέρουν. Δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να κρατήσουμε την αυτοπεποίθησή μας σε υψηλά επίπεδα».
Τέλος, αναφορικά με το ντεφορμάρισμα των Κάρι και Μπράμος, επεσήμανε ότι: «Κάθε προπονητή τον απασχολεί ένα ντεφορμάρισμα παικτών, ειδικά όταν πρόκειται για τους δύο σουτέρ της ομάδας. Τα παιδιά, όμως, είναι εδώ και έχουν την ευκαιρία τους. Τους περιμένουμε. Όπως είπα και την προηγούμενη φορά, δεν τρέχει κάτι. Αυτά γίνονται. Συνεχίζουμε».
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης, τόνισε: «Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Η διαφορά στο τέλος δεν δείχνει την εικόνα του αγώνα. Παρουσιαστήκαμε χαλαροί και δεν τα πήγαμε καλά. Εύχομαι να μας γίνει μάθημα γιατί όσο προχωράμε στα πλέι οφ θα δυσκολεύουν τα πράγματα και εμείς θα πρέπει να βελτιωνόμαστε ως ομάδα».Για τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ: «Αγωνιστικά βγήκαμε χαμένοι. Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με το 3-2. Σημασία έχει ότι μείναμε εκτός φάιναλ φορ. Έτσι είναι η ζωή. Κανένας δεν είναι αήττητος. Τώρα θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να το ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε τη συνέχεια της χρονιάς»..

Σχετικά άρθρα