"Έχω περάσει κατάθλιψη και 5 φορές ανορεξία"

30 Απριλίου 2014

Aαναγνώστριά μας ρωτά: 

Καλησπέρα σας. Διάβασα το άρθρο σας κατά λάθος και θέλησα απλά να σας γράψω μόνο και μόνο γιατί νιώθω τόσο μόνη. Από μικρή έχω πολλά προβλήματα οικογενειακά και πάντα έβρισκα το σθένος και τη δύναμη να βρίσκω κουράγιο. Πέρασα νευρική ανορεξία έτσι μέχρι στιγμής 5 φορές. Εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζω όμως πρόβλημα με εμένα και δε μπορώ να το σηκώσω άλλο δε θέλω ούτε να κουνιέμαι το ότι ανασαίνω ακόμα είναι δύσκολο  ξέρω ότι είναι κατάθλιψη έχω ξαναπεράσει άλλωστε αλλά τώρα δεν έχω κάποιον δίπλα μου ούτε να μου πιάσει το χέρι και να μου χαμογελάσει, δεν ξέρω αν μπορώ να το ξεπεράσω δεν μπορώ να κλάψω δε μου βγαίνει, ευχαριστώ και μόνο αν το διάβασε κάποιος το μήνυμά μου.

Αγαπητή αναγνώστρια. Η ειδικός μας  Nένη Περβανίδου, (Λέκτορας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, , Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»). Για ό, τι άλλο χρειαστείτε να ρωτήσετε μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Nένη Περβανίδου 

Διαβάζοντας το μήνυμα της Βαλεντίνας, αισθάνομαι, ως γιατρός, ανησυχία.Συστήνω να επισκεφτεί άμεσα παιδοψυχιατρική ή ψυχιατρική (δε γνωρίζω την ηλικία της) υπηρεσία, ακόμα και στα επείγοντα ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Στέφ***** ****
20:13 Πέμπτη 1/05/2014
Καλησπέρα σαςΔε ξέρω αν με αυτό το μήνυμαθα αλλάξει κάτι αλλά θα ήθελα μια γνώμη γι αυτά που αισθάνομαιΕίμαι 21 ετώνΣπουδάζωδεν έχω σχέσηούτε είχα ποτέκαι μένω με τους δικούς μουΈχω περάσει κάποια άσχημα γεγονότα που με σημάδεψανοικογενειακά προβλήματα κυρίωςπροβληματικές σχέσεις με τη μητέρα μουθύμα bullying στο σχολείοεγκατάλειψη από φίλουςμακροχρόνια μοναξιά και με έκαναν να σκέφτομαι κάποιες φορές το ενδεχόμενο να δώσω τέλος στη ζωή μουΤα τελευταία 2 χρόνιααπέκτησα μια φίλη με την οποία κάνω πολύ παρέα και με βοήθησε πολύκαι νοιώθω χαρούμενη που την έχωόμως παρ όλα αυτά οι σκέψεις αυτοκτονίας δε σταμάτησανΚάθε άλλοΠλέον σκέφτομαι την αυτοκτονία κάθε μέραΔε περνάει μέρα που να μη το σκέφτομαιΠαρ όλο που η ζωή μου είναι πλέον πιο ήρεμη σε σχέση με παλιάνοιώθω ακόμα και τώρα άδειαανικανοποίητηαπαισιόδοξη για το μέλλονΌταν δεν είμαι καλά ή τσακωθώ με τη μητέρα μουαυτοτραυματίζομαιχαρακώνοντας τα χέρια μουΤον τελευταίο χρόνο έχω μια έντονη αδικαιολόγητη επιθυμία να κάνω κακό στον εαυτό μουΑκόμα και όταν η μητέρα μου μου φέρεται όμορφαακόμα και αν η καθημερινότητα μου δείχνει ήρεμηχωρίς αναστατώσειςακόμα και όταν νοιώθω καλάπάλι υπάρχει η σκέψη της αυτοκτονίας στο μυαλό μου χωρίς να καταλάβω γιατίΔε ξέρω αν θέλω να πεθάνωνομίζω πως όχι αλλά παρ όλα αυτά το σκέφτομαι συνεχώςκαι έχω ένα ακατανόητο μίσος για τον εαυτό μουΔιαβάζω πολλά σχετικά άρθρα και βιβλία αλλά δεν μπορώ να με αγαπήσωνοιώθω αηδία για μένα χωρίς να έχω κάνει κάτι τόσο ειδεχθέςίσα ίσα που όσοι με ξέρουν με περιγράφουν με πολύ όμορφα λόγια αλλά παρ΄όλα αυτά εγώ νοιώθω άσχημηάθλιαανάξιαΔε νομίζω πως είμαι ικανή να αυτοκτονήσωκατά βάθος δε θέλω να πεθάνωαλλά δε μπορώ να αλλάξω το μίσος που νοιώθω για μένα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν