«Έκλεψε» την παράσταση η Λέχου (pics)

Με κεντρικό πρόσωπο τη νέα πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, που έκανε την ωδή στον Απόλλωνα για τη Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, σημαδεύτηκε η τελετή αφής στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 
«Είναι ένας καινούριος ρόλος για μένα. Δεν είναι κάτι που τελειώνει σε μια φορά. Είναι ένα ταξίδι τεσσάρων χρόνων σε μία καινούρια εμπειρία. Διάβασα πάρα πολλά πράγματα, μπήκα σε μία άλλη διαδικασία σκέψης, όσο αφορά και τις Ολυμπιακές αξίες. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση. Η εμπειρία ήταν πολύ συγκινητική. Ήταν αντίστοιχη αρχαίου θεάτρου. Πάντα αυτοί οι χώροι έχουν μία ιδιαίτερη ενέργεια που είναι σχεδόν μεταφυσική. Μιλάω για το Καλλιμάρμαρο αυτή τη στιγμή και φαντάζομαι ότι πολύ περισσότερο θα είναι και στην Ολυμπία που δεν έχω πάει ακόμα. Δεν ξέρω με ποια κριτήρια με διάλεξαν, σίγουρα πρέπει να πληροίς κάποια κριτήρια αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό της αναγνωρισιμότητας γιατί και οι προηγούμενες Πρωθιέρειες άλλες ήταν περισσότερο και άλλες λιγότερο δημοφιλείς. Ήταν έκπληξη για μένα. Το βασικό είναι ότι γίνομαι ένας δίαυλος για τα μηνύματα της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, την αλληλεγγύη αυτά που είναι τόσο σημαντικά στη σημερινή εποχή.»
Η Κατερίνα Λέχου είναι η 2η Πρωθιέρεια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, μετά την Ινώ Μενεγάκη, την οποία θα αντικαταστήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι και τους Ολυμπιακούς του 2018.

 

Σχετικά άρθρα