Ονουάτσι: «Δεν μπορώ να χάσω τα παιδιά μου»

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από τον Ηρακλή μίλησε ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι στο ραδιοφωνικό σταθμό “Arena”.

Οι δηλώσεις του Νιγηριανού επιθετικού:

Για τον λόγο που τελείωσε το συμβόλαιο του λίγο καιρό πριν το τέλος της σεζόν: «Είναι μια απόφαση που με βασάνιζε αρκετό καιρό και δε βγήκε τώρα. Είχα προβλήματα με την οικογένεια μου και μεγάλη πίεση και από την οικογένεια και την ομάδα. Αποφάσισα να λύσω το συμβούλιο και τα λύσω τα προβλήματα με την οικογένεια μου».

Για το αν είχε το μυαλό του στον Ηρακλή: «Είχα το μυαλό μου εκεί όμως προσπάθησα το καλύτερο για τον Ηρακλή. Τα οικογενειακά προβλήματα είχα και εκεί και όταν ήρθα τους είπα να με βοηθήσουν για κάποια προβλήματα. Όταν έγινε η συμφωνία όμως όλα άλλαξαν. Με άφησαν μόνο μου και πλέον δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτή την πίεση στην οικογένεια μου».

Για το αν είναι οικονομικό το πρόβλημά του: «Είναι οικογενειακό το πρόβλημα με την γυναικά μου. Δεν θέλω να χάσω τα παιδιά μου και είναι τα πάντα και ότι πιο πολύτιμο για εμένα. Δεν είναι οικονομικό το θέμα μου. Ακόμα και χθες στο οικονομικό λύσαμε αμέσως το θέμα για κάποιες οφειλές».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του: «Κάποιες φορές ήμουν καλός άλλες όχι. Προσπάθησαν να μεταφέρω το πάθος στην ομάδα ως ποδοσφαιριστές. Αν δεν είχα τα προβλήματα ίσως θα λειτουργούσα καλύτερα».

Για τα προβλήματα που έχει: «Έχω προβλήματα με την γυναίκα μου, έχω υποθήκη το σπίτι και δάνειο που εκκρεμεί. Εγώ ζητούσα από τον Ηρακλή να πλήρωνε τουλάχιστον τον μισό μισθό μου. Έβαζα λεφτά από την τσέπη μου αλλιώς θα έχανα κάτι άλλο κάθε φορά. Έχω τέσσερις μήνες να πληρωθώ».

Για την βοήθεια που του πρόσφερε ο Τσαλίκης: «Ο Τσαλίκης με βοηθούσε συνέχεια κυρίως ψυχολογικά. Με στήριξε ακόμα και στον τραυματισμό μου, με βοήθησε πολύ, ήταν σαν αδερφός μου και δεν έχω να πω κάτι κακό για τον Τσαλίκη. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους άλλους παίκτες, με ενδιαφέρει για τον εαυτό μου. Για αυτό το θέμα πρώτη φορά μιλάω μόνο ο Τσαλίκης ήξερε. Είναι και οικονομικό αλλά για εμένα είναι η πίεση. Δεν μπορώ να χάσω τα παιδιά μου. Δεν γίνεται».

Για το αν η ομάδα μπορεί να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ: «Ακόμα πιστεύω στην ομάδα, έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Η ψυχολογία είναι πολύ πεσμένη. Την βλέπω στα τελευταία παιχνίδια να είναι συμπαγής και δεμένη και πήρε δύο ισοπαλίες. Αυτό που της χρειάζεται είναι μια νίκη».

Για το αν θα έμενε αν θα πληρωνόταν: «Φυσικά και θα έμενα».

Για το αν η αποχώρηση του θεωρείται προδοσία από τον Ηρακλή: «Δεν το βλέπω ως προδοσία. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για μια λύση. Σαν άνθρωπος βάζω πάνω από όλα τα παιδιά μου. Μπορούσα να επιλέξω να ασχοληθώ με την ομάδα η με αυτήν την διαδικασία. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο το πρόβλημα θα ξανά υπήρχε τον Σεπτέμβριο. Θέλω να βάλω ένα τέλος μια και καλή σε αυτή την υπόθεση».

Για το μήνυμα που θέλει να αφήσει: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τσαλίκη. Για εμένα είναι ο πρόεδρος, ο μάνατζερ, ο οπαδός, γενικός αρχηγός και όλα. Ήταν κοντά μου στα εύκολα και τα δύσκολα και θέλω να τον ευχαριστήσω. Ευχαριστώ τον Όγιος, τον Γκόγκιτς και τους συμπαίκτες μου. Αν μπορούσα να επιλέξω να ήταν μαζί μου σε μια ομάδα αυτοί θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Περάσαμε πάρα πολύ καλές στιγμές, στα αποδυτήρια ήμασταν όλοι μαζί. Για τους φιλάθλους έχω να πω πως ήταν μια άτυχη συγκυρία όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Κάποιοι θα με καταλάβουν άλλοι όχι. Αυτή όμως είναι η κατάσταση».

Για τον Παπαδόπουλο: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Παπαδόπουλο. Για εμένα ο πρόεδρος είναι ο Τσαλίκης».

Για τον Λευτέρη Ημιονίδη που ουσιαστικά τον έφερε στον Ηρακλή: «Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Ηρακλή. Εγώ δεν ήμουν στον προϋπολογισμό του Ηρακλή. Από την στιγμή που πληρώθηκα τα πρώτα χρήματα, τις 10.000 χιλιάδες, δεν ξανά πήρα τίποτα. Είμαι εκτός μπάτζετ της ομάδας και έτσι την έφερα σε δύσκολη θέση. Δεν κατηγορώ τον Ηρακλή. Όμως με αυτή την ομάδα υπέγραψα συμβόλαιο. Μίλησα μια φορά στο τηλέφωνο μαζί του, είπαμε να δειπνήσουμε μαζί αλλά δεν έγινε ποτέ.

Δεν θέλω να πω και πάρα πολλά και ίσως δεν είναι σωστό που φεύγω. Τα πάντα θα ήταν διαφορετικά αν είχαν τηρηθεί οι συμφωνίες. Θα ήμουν και εγώ πιο ανέμελος και η ομάδα θα πήγαινε καλύτερα. Δεν υπάρχει όμως άλλη επιλογή. Θα πρέπει να σέβεται κάποιος κάποια απόφαση που παίρνει και να τηρεί την συμφωνία. Δεν φταίει ο Ηρακλής. Δεν με έφερε ούτε ο Παπαδόπουλος ούτε κανένας από την ομάδα. Η συμφωνία έγινε με τον εκπρόσωπο του κ. Ημιονίδη στο Βέλγιο. Θα μπορούσα να κάνω μια συμφωνία και να πάω κάπου αλλού με 1000 ευρώ τα οποία όμως θα τα έπαιρνα όπως τα ήθελα εγώ. Όταν υπόσχεσαι κάτι το τηρείς. Αλλιώς φέρνεις σε δύσκολη κατάσταση τον Ηρακλή, τους οπαδούς και εμένα».

Σχετικά άρθρα