“H Μελβούρνη έτοιμη για τους Ολυμπιακούς του Ρίο”

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Τζον Κόουτς σχετικά με την πορεία των εργασιών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, σειρά πήρε ο Δήμαρχος της Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ για να καταφερθεί εναντίον των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. 
Την αρχή την έκανε ο “αθάνατος” και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς λέγοντας: 
“Είμαστε τρομερά ανήσυχοι, η προετοιμασία έχει πάει πολύ πίσω. Αλλά να ξέρετε ότι Plan Β γι’ αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχει, θα γίνουν στο Ρίο σε κάθε περίπτωση.
Υπάρχουν, πάντως, κενά και καθυστερήσεις σε παρά πολλούς τομείς και η κατάσταση είναι κρίσιμη. Παρατηρείται έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των φορέων και αυτό είναι ιδιαίτερα αρνητικό για μία πόλη που έχει πολλά κοινωνικά ζητήματα ανοιχτά.
Ακόμα και από την Αθήνα είναι χειρότερα τα πράγματα. Εκεί είχαμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση και κάποιους φορείς του Δήμου”. 
Έτσι ο Δήμαρχος της Μελβούρνης άρπαξε την ευκαιρία για να δηλώσει:
“Αν το Ρίο δεν είναι έτοιμο, η Μελβούρνη είναι. Μπορούμε να αναλάβουμε ακόμα και το Μουντιάλ που έχει ανατεθεί στο Κατάρ”.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα η Μελβούρνη, προσπαθεί να… “κλέψει” την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει και το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. 
Πάντως ο Τζον Κόουτς έκανε ξεκάθαρο στις δηλώσεις του ότι οι Αγώνες δεν πρόκειται να γίνουν πουθενά αλλού εκτός από το Ρίο.

Σχετικά άρθρα