Προβόπουλος: Tο Grecovery - είναι καθ’ οδόν

1 Μαΐου 2014

Τα νέα δεδομένα για τον τραπεζικό τομέα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Α. Προβόπουλος, στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs. 

«Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Έχουμε επιτύχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Προβόπουλος, τονίζοντας πως οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας.

Επίσης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery - είναι καθ’ οδόν».

 Πηγή: www.madata.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ