Γαριδομακαρονάδα μεθυσμένη!

2 Μαΐου 2014
Μερίδες:
4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 
25 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 
40 λεπτά

Απρόσμενη γεύση μεθυσμένης γαρίδας βουτηγμένη μέσα στο κρασί και το ούζο που ενισχύονται από τον μάραθο και τον μαιντανό.

Συστατικά:

700 γρ. μικρές φρέσκες γαρίδες
500 γρ. σπαγγέτι   ή  500 γρ. λιγκουίνι
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σφηνάκια ούζο
400 ml λευκό αρωματικό ξηρό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.
Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει περίπου για 5-7 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τον χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ