Γαριδομακαρονάδα μεθυσμένη!

<div class="serving">
<div class="field-label">Μερίδες:</div>
<div class="field-items"><span>4-6</span></div>
</div>
<div class="preperation">
<div class="field field-name-field-recipe-preparation-time field-type-text field-label-above">
<div class="field-label">Χρόνος προετοιμασίας: </div>
<div class="field-items">
<div class="field-item even">15 λεπτά</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="active-time">
<div class="field field-name-field-recipe-active-time field-type-text field-label-above">
<div class="field-label">Χρόνος μαγειρέματος: </div>
<div class="field-items">
<div class="field-item even">25 λεπτά</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="total-time">
<div class="field field-name-field-recipe-total-time field-type-text field-label-above">
<div class="field-label">Συνολικός χρόνος: </div>
<div class="field-items">
<div class="field-item even">40 λεπτά</div>
<div class="field-item even">
<div class="body">
<div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>Απρόσμενη γεύση μεθυσμένης γαρίδας βουτηγμένη μέσα στο κρασί και το ούζο που ενισχύονται από τον μάραθο και τον μαιντανό.</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="make-recipe">
<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>700 γρ. μικρές φρέσκες γαρίδες<br />500 γρ. σπαγγέτι   ή  500 γρ. λιγκουίνι<br />6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο<br />3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο<br />3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα<br />1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη<br />2 σφηνάκια ούζο<br />400 ml λευκό αρωματικό ξηρό κρασί<br />1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο<br />4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.<br />Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.<br />Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.<br />Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει περίπου για 5-7 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.<br />Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τον χυμό του λεμονιού.<br />Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα