Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και μανούρι

2 Μαΐου 2014
Μερίδες:
12
Χρόνος προετοιμασίας: 
25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 
65 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 
90 λεπτά
 

Γευστική τάρτα ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι.

Συστατικά:

1/2κιλό ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
1/2κιλό κιλό κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
80γρ. ελαιόλαδο με άγριο θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 
150γρ. αμύγδαλα άσπρα (χοντροκομμένα)
250γρ. μανούρι (χοντροκομμένο)
1 φύλλο κουρού
1κ.γ βούτυρο
αλάτι 
πιπέρι μαύρο τριμμένο 
1/2κ.γ ζάχαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Οδηγίες:

Bήμα 1: Για τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Τέλος προσθέστε τα αμύγδαλα, τα ντοματίνια, το μαιντανό, το μανούρι, ανακατεύετε και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.

 

Bήμα 2: Για τη βάση. Αλείφετε μια φόρμα για τάρτες με το βούτυρο και στη συνέχεια απλώνετε το φύλλο κουρού πιέζοντας ελαφρώς με τα χέρια σας για να καλύψετε όλο τον πάτο και τα πλαινά. Τρυπήστε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια.

 

Bήμα 3: Αδειάζετε την γέμιση μέσα στη φόρμα με το φύλλο κουρού και την απλώνετε για να πάει παντού. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα η γέμιση. Αφήνετε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρετε.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ