Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και μανούρι

<div class="serving">
<div class="field-label">Μερίδες:</div>
<div class="field-items"><span>12</span></div>
</div>
<div class="preperation">
<div class="field field-name-field-recipe-preparation-time field-type-text field-label-above">
<div class="field-label">Χρόνος προετοιμασίας: </div>
<div class="field-items">
<div class="field-item even">25 λεπτά</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="active-time">
<div class="field field-name-field-recipe-active-time field-type-text field-label-above">
<div class="field-label">Χρόνος μαγειρέματος: </div>
<div class="field-items">
<div class="field-item even">65 λεπτά</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="total-time">
<div class="field field-name-field-recipe-total-time field-type-text field-label-above">
<div class="field-label">Συνολικός χρόνος: </div>
<div class="field-items">
<div class="field-item even">90 λεπτά</div>
</div>
<div class="field-item even"> </div>
<div class="field-item even">
<div class="body">
<div class="field field-name-body field-type-text-with-summary field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>Γευστική τάρτα ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι.</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="make-recipe">
<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>1/2κιλό ντοματίνια (κομμένα στη μέση)<br />1/2κιλό κιλό κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)<br />80γρ. ελαιόλαδο με άγριο θυμάρι<br /><a href="https://www.yolenis.com/1221/skordo_oregano_stathopoulou_120g">3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) </a><br />150γρ. αμύγδαλα άσπρα (χοντροκομμένα)<br />250γρ.<a href="https://www.yolenis.com/765/manouri_pop_boskos_larisas_400_550g"> μανούρι (χοντροκομμένο)</a><br />1 φύλλο κουρού<br />1κ.γ βούτυρο<br /><a href="https://www.yolenis.com/1139/alati_kithiron_se_nifades_250g">αλάτι </a><br /><a href="https://www.yolenis.com/1215/piperi_mauro_trimmeno_cretan_herbs_50g">πιπέρι μαύρο τριμμένο </a><br />1/2κ.γ ζάχαρη<br />1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Bήμα 1: Για τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.</p>
<p>Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.</p>
<p>Τέλος προσθέστε τα αμύγδαλα, τα ντοματίνια, το μαιντανό, το μανούρι, ανακατεύετε και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.</p>
<p> </p>
<p>Bήμα 2: Για τη βάση. Αλείφετε μια φόρμα για τάρτες με το βούτυρο και στη συνέχεια απλώνετε το φύλλο κουρού πιέζοντας ελαφρώς με τα χέρια σας για να καλύψετε όλο τον πάτο και τα πλαινά. Τρυπήστε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια.</p>
<p> </p>
<p>Bήμα 3: Αδειάζετε την γέμιση μέσα στη φόρμα με το φύλλο κουρού και την απλώνετε για να πάει παντού. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα η γέμιση. Αφήνετε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα