Πόσο όμορφοι είστε; Κάντε το τεστ που ξετρέλανε τα social media

2 Μαΐου 2014

Μπορεί ο δείκτης ενός χεριού να καθορίσει αν είστε όμορφοι ή άσχημοι; Αυτό υποστηρίζει το νέο τεστ ομορφιάς που ξεκίνησε από τη μακρινή Κίνα και πλέον κάνει θραύση στα social media σε όλο τον κόσμο.

Στο Weibo , την κινεζική έκδοση του Facebook, χιλιάδες χρήστες συμμετέχουν στην «Μέθοδο αναγνώρισης ομορφιάς και ασχήμιας» , επίσης γνωστή ως «δοκιμή δακτύλων».

Πώς μπορούμε λοιπόν να προσδιορίσουμε αν είμαστε όμορφοι ή οχι σύμφωνα με το νέο τεστ; Τοποθετήστε το δείκτη σας από το πηγούνι μέχρι τη μύτη σας για να δείτε αν τα χείλη σας τον αγγίζουν . Αν το κάνουν , συγχαρητήρια, είστε επίσημα όμορφοι. Αν όχι, απλώς αγνοήστε το τεστ.

Το τεστ έχει γίνει Trend στα social media με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να είναι γυναίκες. Bασίζεται στην θεωρία της αναλογίας 3.1, που χρησιμοποιείται από τους πλαστικούς χειρουργούς για να δημιουργήσει το «τέλειο προφίλ», που εξασφαλίζει ότι η μύτη , τα χείλη και το πηγούνι είναι σε μια τέλεια γραμμή στο πρόσωπό σας .

Ο Δρ Μαρκ Χολμς στο Χειρουργικό Κέντρο McIndoe είπε για το τεστ: «Οπως και η Χρυσή Αναλογία επινοήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες, είναι τεστ που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργοί και αισθητικοί κατά την αξιολόγηση και το σχεδιασμό των καλλυντικών θεραπειών. Είναι όμως ένα σημάδι ομορφιάς ; Μέρος της ομορφιάς πράγματι καθορίζεται από τη συμμετρία και τις σωστές αναλογίες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα μεγάλο ρόλο παίζει η θετική ενέργεια και η προσωπικότητα»

Παρόμοια άποψη έχει και ο χειρούργος Μπρέντ Τάρνερ, ο οποίος εργάζεται έξω στο Νοσοκομείο Spire Tunbridge Wells Hospital: «Παρά το γεγονός ότι η τάση αυτή βασίζεται σε κλασικές αρχές που χρονολογούνται από την εποχή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι μία πολύ απλοϊκή άποψη για την ομορφιά, η οποία στην πραγματικότητα βασίζεται σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα σημείο του προσώπου. Είναι ένα διασκεδαστικό τεστ για να το κάνουμε, αλλά δεν είναι ενδεικτικό. Η ομορφιά δεν είναι μόνο στο μάτι του θεατή , αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι σε όλο τον κόσμο διαφορετικές φυλές έχουν όχι μόνο διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά και διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς και επομένως αυτό είναι πολύ γενικό για να έχει κάποιο πραγματικό νόημα»Πηγή: iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Πώς θα βοηθήσω κάποιον με διατροφική διαταραχή;
Οδηγός βοήθειας για συγγενείς/φίλους...
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...