Νέος πρόεδρος ο Καρλ Χόπφνερ στη Μπάγερν

Ο Ούλι Χένες άφησε με δάκρυα στα μάτια τον προεδρικό θώκο της Μπάγερν Μονάχου, και τα μέλη της βαυαρικής ομάδας εξέλεξαν την Παρασκευή τον Καρλ Χόπφνερ ως νέο πρόεδρο του συλλόγου!!! Οι Ρούντολς Σελς και Ντίτερ Μάιερ είναι οι δύο νέοι αντιπρόεδροι του βαυαρικού συλλόγου.
Ο απερχόμενος πρόεδρος εμφανίστηκε στο γήπεδο μπάσκετ της Μπάγερν, όπου διεξαγόταν η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εμφανώς συγκινημένος και όπως είπαμε, μετά την ομιλία του, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά του.
«Παραιτούμαι από τον σύλλογο έχοντας καθαρή συνείδηση. Δεν έχουμε χρέη, πληρώσαμε το γήπεδο, πήραμε το πρωτάθλημα. Την Τρίτη χάσαμε, αλλά αυτό είναι ανθρώπινο και η ομάδα έκανε άλλη μία εκπληκτική σεζόν. Παρ’ όλο που πλέον δεν μπορώ να είμαι εδώ, οι σκέψεις μου θα είναι σε εσάς. Τους τελευταίους μήνες έζησα κάτι που δεν είχα ζήσει ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή το μίσος. Όμως το μίσος δεν είναι καλός σύμβουλος. Μέσα σε μία στιγμή, για όλους έγινα ένα γουρούνι. Πολλοί λένε πως κατέστρεψα τη ζωή μου, αλλά δεν το νομίζω. Η ζωή μου βασίστηκε στην οικογένειά μου, την εταιρία μου και τη Μπάγερν. Κάποια στιγμή θα γυρίσω, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που αποσύρεται», είπε χαρακτηριστικά ο Ούλι Χένες που αποθεώθηκε από τα μέλη.
Στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία και ο Καρλ Χόπφνερ ως μοναδικός υποψήφιος έλαβε 1587 ψήφους υπέρ και πέντε κατά.«Ευχαριστώ για την μεγάλη στήριξη. Θα συνεχίσω το έργο μου με πάθος, καρδιά και ψυχή όπως κάνω εδώ και 31 χρόνια από διάφορες θέσεις», ήταν η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου!
Ο 61χρονος έλαβε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων. Στη διαδικασία συμμετείχαν 1.593 μέλη, ενώ μόλις πέντε καταψήφισαν το μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της ομάδας του Μονάχου.
Να αναφέρουμε πως ο Καρλ Χόπφνερ είναι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης από τη δεκαετία του 1980. Π΄ρωοτ του πόσο ήταν αυτό του γενικού διευθυντή. Μπορεί πολύς κόσμος να μην ξέρει, αλλά στην Γερμανία, θεωρείται ο «καπετάνιος», που οδήγησε το «καράβι» της Μπάγερν στην οικονομική γιγάντωση της τα τελευταία χρόνια!!!

Σχετικά άρθρα