Και επίσημα… σεντόνι ο Βαλβέρδε

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε πανηγυρικά και από το Βαγιέκας επικρατώντας 3-0 της Ράγιο και «κλείδωσε» και μαθηματικά τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ στο 20’ με ωραίο τακουνάκι του Σαν Χοσέ, για να γίνει το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα από τον Ντε Μάρκος με δυνατό σουτ. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Ερέρα στο 74’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε έτσι τη τέταρτη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν καθώς βρίσκεται εννέα βαθμούς πάνω από τη Σεβίλλη η οποία έχει αγώνα λιγότερο αλλά δεν προλαβαίνει… τίποτα καθώς πρώτο κριτήριο στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων και η Μπιλμπάο είχε κερδίσει 3-1 εντός έδρας και είχε αποσπάσει το 1-1 στην Ανδαλουσία.

Η Βαγιεκάνο από τη πλευρά της ήταν αδιάφορη βαθμολογικά καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει τη παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί στα εξωαγωνιστικά, ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης παραλίγο να υπάρξει τραγωδία. Και αυτό διότι μετά το δεύτερο γκολ των Βάσκων (στο 30′ με τον Ντε Μάρκος), οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε κατευθύνθηκαν στην πλευρά όπου κάθονταν οι οπαδοί τους. Το προστατευτικό κιγκλίδωμα όμως υποχώρησε και αρκετοί φίλοι της Αθλέτικ έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν. Οι ποδοσφαιριστές σοκαρισμένοι αρχικά, βοήθησαν τους πεσμένους φιλάθλους και αφού διαπίστωσαν ότι δεν έγινε κάτι σοβαρό, επέστρεψαν στη σέντρα. Την κατάσταση τσέκαρε και ο διαιτητής της αναμέτρησης Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Ρούμπεν, Αρμπίγια, Γκαλβέζ (68’ Φερνάντεζ), Ζε Κάστρο, Νάτσο, Τρασόρας, Σαούλ, Ροσίνα (37΄ Εμπάρμπα), Μπουένο (76’ Λονγκό), Φάλκε, Λαριβέι.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Σαν Χοσέ, Λαπόρτε, Μπαλενζιάγκα, Ερέρα (82’ Μοράν), Ιτουράσπε, Ρίκο, Σουσαέτα (89’ Γκιγιέρμο), Αντούριθ (84’ Τοκέρο), Ντε Μάρκος.

Σχετικά άρθρα