Μίνιτς: «Παίξαμε πολύ ατομικά»

«Παίξαμε πολύ ατομικά και όχι ομαδικά όπως είχαμε πει», δήλωσε ο Μίλαν Μίνιτς, προπονητής του Άρη, μετά την ήττα στην Ρόδο από τον Κολοσσό, που έφερε τους «κίτρινους» στην 7η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.
Ο κόουτς του Άρη τόνισε ακόμη ότι ήταν λάθος των παικτών του που δεν έκαναν φάουλ πριν το νικητήριο για τους «θαλασσί» τρίποντο του Νώντα Παπαντωνίου.
«Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τον τρόπο που έπαιξε», είπε αρχικά ο Μίνιτς και υπογράμμισε: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό το παιχνίδι, αλλά δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Παίξαμε εντελώς διαφορετικά από ό,τι παίζαμε στην προπόνηση και από ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Παίξαμε πολύ ατομικά και όχι ομαδικά όπως είχαμε πει. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα καλή στον αιφνιδιασμό, αλλά η άμυνα μας ήταν κακή. Δεν είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και έτσι ηττηθήκαμε. Όλη η σεζόν ήταν έτσι για εμάς, μια επάνω και μια κάτω. Κάναμε πολλά λάθη στο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά κι αυτό είναι ένα μάθημα για τα παιδιά, μαζεύουν εμπειρίες και μαθήματα. Επίσης θα πρέπει να μάθουν τι είναι πληροφορία στο τάιμ άουτ και μέσα στο παιχνίδι. Δεν κάναμε φάουλ στο τέλος και χάσαμε το παιχνίδι με τρίποντο στο τέλος».
«Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που περάσαμε πολλά και δύσκολα, δουλέψαμε σκληρά, δουλέψαμε με αγάπη για το μπάσκετ και την ομάδα, δουλέψαμε με αγάπη για την ομάδα και τώρα κοιτάζουμε τα πλέι οφ που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε ο προπονητής των «κίτρινων» και παρατήρησε:  «Όταν πήραμε στην αρχή εύκολα τη διαφορά, στη συνέχεια τη χάσαμε και εύκολα. Και σε άλλα παιχνίδια είχαμε πάρει διαφορές και τις κρατήσαμε στο τέλος, όχι όμως, και σήμερα, δυστυχώς».
Απογοητευμένος ο 19χρόνος φόργουορντ του Άρη Αλέξανδρος Βεζένκοφ επισήμανε: «Για εμάς ήταν ματς όλη η σεζόν. Δεν ανταποκριθήκαμε σωστά ούτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο, πήραμε βεβιασμένα σουτ. Στο τέλος δεν ακολουθήσαμε την οδηγία να κάνουμε φάουλ, δεχτήκαμε τρίποντο και το πληρώσαμε με την ήττα. Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε και χάσαμε».

Σχετικά άρθρα