Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Kυπελλούχος Ιταλίας για 5η φορά στην ιστορία της και δεύτερη τα τελευταία τρία χρόνια αναδείχθηκε η Νάπολι, καθώς επικράτησε με 3-1 της Φιορεντίνα στον μεγάλο και επεισοδιακό τελικό του «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα στους δρόμους της Ρώμης έγιναν σοβαρά επεισόδια με πυροβολισμούς και τραυματίες. Λεπτομέρειες ΕΔΩ. Λόγω των επεισοδίων και της ανησυχίας των οπαδών της Νάπολι για την ζωή αυτών που τραυματίστηκαν στα επεισόδια το ματς άργησε να ξεκινήσει για περίπου 40 λεπτά.

Το ξεκίνημα, ήταν ιδανικό για τους «παρτενοπέι». Μόλις στο 11ο λεπτό ο Χάμσικ έκανε μεγάλη κούρσα ανοίγοντας την μπάλα στον Ινσίνιε ο οποίος με εντυπωσιακό πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Η συνέχεια, ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ιγκουαΐν να κάνει ωραία ενέργεια και να μοιράσει την μπάλα στα πλάγια, όπου και πάλι ο Ινσίνιε με δυνατό σουτ, σκόραρε για να δώσει στην ομάδα του προβάδισμα δύο τερμάτων με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η αντίδραση των «βιόλα» ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Ρέινα και με δυνατό σουτ, έβαλε την ομάδα του ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ακουιλάνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ήταν σε αντικανονική θέση με το τέρμα του να μην καταλογίζεται ποτέ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα, πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση και οι προσπάθειές της έγιναν ακόμα μεγαλύτερες από το 78′ και μετά, όταν και η Νάπολι έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ινλέρ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των τυπική γηπεδούχων, ήρθε στο 86΄όταν ο Ίλισιτς σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα άουτ. Έτσι, στις καθυστερήσεις ο Μέρτενς πλήρωσε… την αστοχία της Φιορεντίνα και αφού βρέθηκε απέναντι στον Νέτο δεν δυσκολεύτηκε με ωραίο πλασέ να διαμορφώσει το τελικό 3-1 χαρίζοντας παράλληλα τον τίτλο στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ (56′ Ματίας Φερνάντες), Νταβίντ Πισάρο, Ακουιλάνι (83′ Μάτρι), Μπόρχα Βαλέρο, Ίλιτσιτς, ΧΜ Βάργκας, Χοακίν (72′ Τζουζέπε Ρόσι).

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ενρίκε, Φεντερίκο Φερνάντες, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Γκιοκχάν Ινλέρ, Ζορζίνιο, Χάμσικ (64′ Μέρτενς), Καγιεχόν, Ινσίνιε (81′ Μπεχράμι), Ιγκουαΐν.

Κόκκινη κάρτα: 79′ Γκιοκχάν Ινλέρ

Σχετικά άρθρα