13 ερωτήσεις - απαντήσεις για το Ε2

4 Μαΐου 2014

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της «αναλυτικής κατάστασης μισθωμάτων έτους 2013» ή εντύπου Ε2.

Όπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής», το έντυπο αυτό πρέπει να το συμπληρώσουν και να το υποβάλλουν ηλεκτρονικά όχι μόνο οι φορολογούμενοι που εισέπραξαν ενοίκια από εκμισθώσεις ακινήτων τους κατά τη διάρκεια του 2013, αλλά και όσοι είχαν «κενά», ανοίκιαστα ακίνητα, καθώς και όσοι δεν εισέπραξαν από τους ενοικιαστές τα οφειλόμενα μισθώματα.

Το πώς ακριβώς πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων να συμπληρώσουν το Ε2 διευκρινίζεται μέσω απαντήσεων που δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στα συνηθέστερα ερωτήματα των φορολογουμένων.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις της ΓΓΠΣ, αναφέρει το δημοσίευμα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τις περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης ακινήτων προς τα παιδιά ή τους γονείς τους, τις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας συζύγων, καθώς επίσης και τις περιπτώσεις μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τις 13 συνηθέστερες ερωτήσεις για τον τρόπο συμπλήρωσης του Ε2 και τις αντίστοιχες απαντήσεις της ΓΓΠΣΠώς θα δηλώσετε τα ακίνητα στο έντυπο Ε2


Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ