Το Μιλάνο χωρίζεται στα δύο

Γοητεία, κύρος, Θέαμα. Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμένα στο ντέρμπι ντελα Μαντονίνα από τις ημέρες του Γκούναρ Νόρνταλ, του κορυφαίου σκόρερ της Μίλαν. 

Είναι ένας αγώνας με πάνω από 100 χρόνια ιστορία. Πολλοί έχουν παίξει το ρόλο τους, όχι όμως περισσότερο από τον Αντρέι Σεβτσένκο που έχει βρει δίχτυα 14 φορές, τα πιο πολλά στο ντέρμπι του Μιλανου, ένα περισσότερο από τον Τζουζέπε Μεάτσα. 

Μεταξύ των πιο παραγωγικών επιθετικών του ντέρμπι είναι ένας που φοράει τα νερατζούρι. Ο Ντιέγκο Μιλίτο με 6 γκολ

Ίντερ και Μίλαν έχουν συναντηθεί άλλες 159 φορές στη Σέριε Α. Το Δεκέμβριο μία αριστοτεχνική κίνηση του Παλάσιο έδωσε τη νίκη στην Ίντερ. 

Οι Ροσονέροι δεν έχουν νικήσει τους αντιπάλους τους από το 2011, τη χρονιά του πιο πρόσφατου σκουντέτου τους. 

Θα είναι μια ιδιαίτερη νύχτα για τον Χαβιέρ Σανέτι στο τελευταίο του ντέρμπι ως παίκτης. Ο αρχηγός της Ίντερ γνωρίζει τα πάντα για το ματς της πόλης και την ατμόσφαιρα, έχοντας κάνει 47 εμφανίσεις, εννέα λιγότερες από τον Πάολο Μαλντίνι. 

Αντίθετα θα είναι το πρώτο του Κλάρενς Σέεντορφ ως προπονητής. Ωστόσο ο πρώην μέσος έχει αρκετή εμπειρία στις πλάτες του έχοντας φορέσει και τις δύο φανέλες. 

Αλλά η συνάντηση της Κυριακής μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη για τον Ολλανδό που απλά δε μπορεί να αποτύχει. 

«Ο στόχος είναι να προκριθούμε για το Γιουρόπα Λιγκ. Έχουμε πάρει κάποιους βαθμούς από τότε που ήρθα, οπότε θα έλεγα ότι η ομάδα έχει πετύχει κάτι σημαντικό για να ελπίζει στην επίτευξη του στόχου της.» 

Η νίκη για την απέναντι πλευρά θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για κατάληψη της 4ης θέσης ενώ θα δυσκολέψουν και τη ζωή των αντιπάλων τους. 

«Θα αποφασίσω την αρχική ενδεκάδα με βάση του πως οι παίκτες θα αντιδράσουν στην προετοιμασία. Μετά, ελπίζω να κάνω τις σωστές επιλογές για να αντιμετωπίσουμε τη Μίλαν με τον καλύτερο τρόπο. » 

Εμφύλιες αντιπαλότητες πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στο Μεάτσα με την παρουσία του Γιούτο Ναγκατόμο και του Κεισούκε Χόντα. 

«Το γεγονός ότι η Μίλαν έχει έναν Ιάπωνα δεν αλλάζει τη σημασία του αγώνα για εμένα. Είναι πιο σημαντικό να σκέφτεσαι για την αντιπαλότητα της Ίντερ με τη Μίλαν και ξέρω ότι πρέπει να κερδίσουμε.» 

Ο Ιάπωνας φαίνεται πως έχει πιάσει το νόημα. Η περίσταση αξίζει περισσότερο από την ατομική διάκριση.  

Σχετικά άρθρα