Παραμονή με… 7άρα!

Με εμφατικό τρόπο έφτασε ο Άρης πιο κοντά στη παραμονή του στη κατηγορία, καθώς διέλυσε με 7-2 την ΑΕ Κουκλιών και έφτασε τις πέντε νίκες στα πλέι οφ παραμονής.

Η ΑΕΚ αιφνιδίασε την «ελαφρά ταξιαρχία» ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη της προσπάθεια με τον Λουκαίδη. Από αυτό το σημείο και μετά ακολούθησε καταιγίδα από γκολ μέχρι το 35′ καθώς ακολούθησαν άλλα 6! Ο Άρης ισοφάρισε στο 9ο λεπτό με δυνατό σουτ του Γιούσεφ μέσα από την περιοχή όμως η παφιακή ομάδα ισοφάρισε με την… σέντρα καθώς ο Μιχαήλ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Πάνου Κωνσταντίνου. Η ομάδα του Τον Κάανεν δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και μέσα σε 8 λεπτά έφερε ξανά τα πάνω κάτω με τα γκολ των Τίμοφ στο 16′ και Τουράν στο 24′. Μέσα σε δύο ο Άρης με τα γκολ των Γιούσεφ και Χάκολα (34′ και 35′) καθάρισε την υπόθεση νίκη και έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα κάτι που ήταν αναμενόμενο καθώς ο Άρης καθάρισε τον αγώνα από το ημίχρονο. Ο Λόπες σκόραρε στο 67′ και ο Χάκολα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 77′. Κάπως έτσι η ομάδα της Λεμεσού συνέχισε την αήττητη πορεία της στα πλέι οφ και βρίσκεται μπροστά από Δόξα και Εθνικό, με τρεις αγώνες να απομένουν.

Η Δόξα με χατ-τρικ του Ράμος και ένα γκολ από τον Τοροσένκο κατάφερε να πάρει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στο δρόμο για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία κερδίζοντας 4-0 τη Νέα Σαλαμίνα η οποία είχε αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεση της.

Με τέρματα δύο αμυντικών του ο Εθνικός επικράτησε της ΑΕΚ στο «Δασάκι» με 2-0 και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από Δόξα και Άρη που επίσης προχώρησαν με νίκες. Αουρέλιο (31′, πεν.) και Ταλ (41′) σημείωσαν τα τέρματα των γηπεδούχων, που έδειξαν και στην πράξη πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Δεν φαίνεται πάντως να έγινε παράβαση στο πέναλτι με το οποίο ο Εθνικός άνοιξε το σκορ, ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ της ΑΕΚ στο 89′.

Η βαθμολογία στα πλέι οφ τίτλου

1. ΑΕΛ 75
2. ΑΠΟΕΛ 72
—————————————————————-
3. Απόλλων 70
4. Ομόνοια 60
—————————————————————-
5. Ερμής 59
6. Ανόρθωση 38

-Οι δυο πρώτοι βγαίνουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
-Ο 3ος και ο 4ος βγαίνουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογία στα πλέι οφ παραμονής

1. Νέα Σαλαμίνα 48
2. ΑΕ Κιτίου 43
3. Άρης 37
4. Δόξα 37
——————————————————-
5. Εθνικός 35
6. ΑΕ Κουκλιών 22

-Οι δυο τελευταίοι υποβιβάζονται

Σχετικά άρθρα