Ο θρίαμβος του μπάσκετ! (pic)

Το μπάσκετ όχι απλά βγήκε κερδισμένο από το περασμένο Σάββατο (3/5), αλλά πέτυχε ένα μεγάλο θρίαμβο!
Θρίαμβο ηθικό και σε δύο ταμπλό: Στην Α1 και στην υπόθεση του υποβιβασμού, κανείς δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Η Νέα Κηφισιά, που, άλλωστε, είχε κίνητρο για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, νίκησε στην Ελευσίνα τον Πανελευσινιακό, που, τελικά, σώθηκε, γιατί το αδιάφορο βαθμολογικά Ρέθυμνο νίκησε εντός έδρας τον Ηλυσιακό, με μπάζερ μπίτερ του Γιάννη Καλαμπόκη και ενώ νωρίτερα ο Κόρτνεϊ Πίγκραμ των φιλοξενούμενων έκανε τραγικό λάθος.
Στην Α2, το δεύτερο «εισιτήριο» της ανόδου κρίθηκε με εύστοχο τρίποντο του Σάκη Καρύδα του Κόροιβου 4’’ πριν την λήξη του ματς με αντίπαλο την Καβάλα στην Αμαλιάδα. Είναι συγκλονιστικό το φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Νίκο Κακλαμάνο των νικητών να παρηγορεί δύο παίκτες της Καβάλας μετά το τέλος του αγώνα και αναδεικνύει το μεγαλείο του αθλητισμού.
Το μεγαλείο του αθλητισμού αναδεικνύει και η περιγραφή του Τάσου Πηλοΐδη, ενός εκ των διαιτητών της συνάντησης, στο Facebook (σε σχόλιο του σε ανάρτηση του προπονητή της Αγίας Παρασκευής Δημήτρη Αποσκίτη, που συγχαίρει τον Καρύδα) για την ατμόσφαιρα που επικράτησε τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα της Αμαλιάδας, όσο και μετά το τέλος της:
«Εγώ αυτό που θέλω να καταθέσω από αυτό που έζησα χτες, είναι, την φανταστική ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο, χωρίς καμία να καμία απολύτως βωμολοχία σε παίκτες, πάγκο της Καβαλας και σε διαιτητές. Υπήρχε απόλυτος αθλητικός σεβασμός προς όλους και απ όλους. Ήταν μεγάλη μου τιμή που διαιτήτευσα αυτο τον αγώνα, και ακόμη μεγαλύτερη τιμή, που μετά το τέλος του αγώνα, ήρθε στα αποδυτήρια των διαιτητών ο Προπονητής της Καβαλας Κος Τζήμας, και φίλησε έναν έναν και τους 3 διαιτητές. Άνθρωπος, που μόλις είχε χάσει, όχι μόνον έναν απλό αγώνα. Ολόκληρη κατηγορία Α1. Αυτή ήταν η κατάθεση η δική μου και ευχαριστώ τον Θεό και αυτούς που με όρισαν να διαιτητεύσω αυτό το αθλητικό γεγονός. Με τιμή και σεβασμό σε όλους. Τασος Πηλοΐδης».
Οι υποτιθέμενοι «μικροί» του μπάσκετ έδωσαν μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς, περιμένουμε ανάλογη συνέχεια και στα πλέι οφ της Α1 και ιδιαίτερα στους τελικούς…
ΥΓ: Ο ΕΣΑΚΕ όρισε την διεξαγωγή των πρώτων χρονικά αγώνων των πλέι οφ την Τρίτη (6/5), την Πέμπτη (8/5) και το Σάββατο (10/5) στις 4 μ.μ. Για ποιο λόγο γίνονται οι αγώνες; Απλώς για να βγαίνει η… υποχρέωση ή για να τους παρακολουθούν οι φίλαθλοι; Ποιος φίλαθλος έχει την δυνατότητα να πάει στο γήπεδο στις 4 μ.μ. ημέρα Τρίτη ή Πέμπτη, εργάσιμες ημέρες με τα καταστήματα ανοιχτά το απόγευμα; Έτσι προωθεί το άθλημα ο ΕΣΑΚΕ;  

Σχετικά άρθρα