«Πέταξαν» 343 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

5 Μαΐου 2014
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης και του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όσον αφορά την πώληση της Ελληνικό Α.Ε. 

Η υπόθεση εγείρει ημέρα με την ημέρα νέα ζητήματα, αλλά και ερωτήματα. Οπως είναι ευρέως γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σχετικού διαγωνισμού παραχώρησε την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda Development του Ομίλου Λάτση, έναντι τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε βάθος 10ετίας και σε σημερινές τιμές αντιστοιχεί μόλις σε 580 με 700 εκατ. ευρώ. 

Οι υπέρμαχοι του μεγαλύτερου deal που έγινε ποτέ στον τομέα του real estate από πλευράς Δημοσίου υποστηρίζουν ότι η σύμβαση, η οποία υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και του ελληνικού κράτους, θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία με επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Εξάλλου, στην ανακοίνωσή της η Lamda Development τονίζει ότι «η συνολική επένδυση της εταιρείας και της κοινοπραξίας που την πλαισιώνει, δηλαδή της Al Maabar από το Αμπου Ντάμπι και του κινεζικού ομίλου Fosun, θα ανέλθει όσον αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού στα 7 δισ. ευρώ». 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

                 

 

 Πηγή: www.real.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...