Έρευνα: Κοντά στην “συνταγή” του ελιξιρίου της νεότητας

5 Μαΐου 2014

Τα ηλικιωμένα ποντίκια στα οποία έγινε μετάγγιση αίματος από νεαρά ποντίκια έγιναν πιο δυνατά και παρουσίασαν καλύτερη ψυχολογία από αυτά στα οποία είχε μεταγγιστεί αίμα από ηλικιωμένα ζώα ή ποντίκια
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, τα ηλικιωμένα ποντίκια στα οποία έγινε μετάγγιση αίματος από νεαρά ποντίκια έγιναν πιο δυνατά και παρουσίασαν καλύτερη ψυχολογία από αυτά στα οποία είχε μεταγγιστεί αίμα από ηλικιωμένα ζώα ή ποντίκια. 
Μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποντίκια στα οποία μεταγγίστηκε αίμα από νεότερα ποντίκια βελτίωσαν τις επιδόσεις τους σε τεστ μνήμης και μάθησης. Σε ένα από αυτά για παράδειγμα, έπρεπε να θυμηθούν τη θέση μιας κρυμμένης πλατφόρμας που βρίσκεται μέσα σε μια δεξαμενή. Αυτά τα ποντίκια τα πήγαν καλύτερα σε σχέση με τα ποντίκια στα οποία έγινε μετάγγιση από αίμα ηλικιωμένων ποντικιών. 
Ο επιστήμονας Saul Villeda του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αποκάλυψε ότι επί του παρόντος οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που υπάρχει στο νεανικό αίμα που κάνει τη διαφορά.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +52553 - adTechUnit 4
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...