Συνέντευξη Μπουρούση στην Ευρωλίγκα

Αφιέρωμα στον Γιάννη Μπουρούση έκανα η Ευρωλίγκα πριν το Final-4 του Μιλάνου. Ο Έλληνας σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται για 12 χρονιά στην κορυφαία διοργάνωση.
Ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε συνέντευξη στην Ευρωλίγκα και παρουσιάζεται στην εβδομαδιαία εκπομπή της διοργάνωσης. 
“Προσπαθώ να παίζω καλή άμυνα και να παίρνω τα ριμπάουντ, να βοηθάω στα πικ εν ρολ, γνωρίζω ότι δεν είμαι καλό στην αντιμετώπιση των πικ εν ρολ, αλλά τη φετινή σεζόν βελτιώθηκα. Στο μπάσκετ που παίζεται στις μέρες μας όλοι παίζουν με πικ εν ρολ, όλοι στοχεύουν να επιτεθούν στους ψηλούς και αν έχεις παίξει άμυνα για 20 δευτερόλεπτα είναι πιθανό να είσαι κουρασμένος”
Ο 30χρονος Καρδιτσιώτης έχει πετύχει 1.100 πόντους στην καριέρα του.
“Τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζε περισσότερο στο λόου πόστ, αλλά φέτος προσπάθησα να βοηθήσω και με άλλους τρόπους την ομάδα, έχει τόσους πολλούς καλούς σκόρερ η ομάδα οπότε δεν με χρειάζεται (γέλια)”
Μία από τις πιο έντονες αναμνήσεις του είναι το παιχνίδι απέναντι στην Ρεάλ με τον Ολυμπιακό.
“Αν θυμάμαι καλά είχα παίξει με τον Ολυμπιακό το 2009 απέναντι στην Ρεάλ, και είχαμε κερδίσει στην Μαδρίτη και πήγαμε στο Final-4, ήταν το πρώτο μου Final-4 αυτό στο Βερολίνο. Θυμάμαι ότι ήθελα να αντιμετωπίσω τον Σκόλα και τον Βούισιτς, είναι πολύ καλοί παίκτες, μου αρέσουν πάρα πολύ, είναι σκληροί παίκτες, προσπαθούν να παίξουν σκληρά κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.”
“Το νούμερο 30 στη φανέλα μου το επέλεξα γιατί αυτή χρονιά γίνομαι 30 ετών, όποτε πιστεύω πως είναι η καλύτερη ώρα για να κερδίσω ένα πρωτάθλημα.”  

Σχετικά άρθρα