Φαλέκας: «Η ΑΕΚ πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο»

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την άνοδό της στην Α1, μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος στην Α2, με τον Αλέξη Φαλέκα να τονίζει πως η «Ένωση» πρέπει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο αλλά πρέπει να προχωράει βήμα-βήμα.
Ο έμπειρος παίκτης της «βασίλισσας», Αλέξης Φαλέκας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Nova ΣΠΟΡ Fm για την άνοδο, την απόφασή του να μείνει στην ομάδα αλλά και για την πίεση που υπήρχε στην ΑΕΚ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Ερωτηθείς για την επιλογή του να μην αποχωρήσει από την «Ένωση» όταν υποβιβάστηκε, ανέφερε: «Το αποφάσισα την πρώτη φορά που ήταν η ομάδα στην Α2. Έχω περάσει και τα τρία χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες. Θεώρησα πως πάει να γίνει κάτι καλό και έμεινα στην ομάδα. Χάσαμε την άνοδο στις λεπτομέρειες την πρώτη φορά, που βρεθήκαμε στην Α2».
Για το κλίμα που έπιανε από τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια: «Τρόμαξα όταν είδα την αντίδραση του κόσμου, που δεν μπορούσε να δει την ομάδα στη Β’ Εθνική, διότι κακά τα ψέματα δεν είναι για εκεί η ομάδα, αλλά για την Α1. Η ΑΕΚ είχε πολύ λαό στα εκτός έδρας τα πρώτα χρόνια, όμως δεν ερχόταν στα εντός. Φέτος την αγκάλιασε την ομάδα. Ακόμα και στα παιχνίδια που έδειχνε η τηλεόραση, που μπορούσε να τα παρακολουθήσει έτσι και αλλιώς, ήταν παρών».
Η ΑΕΚ έχει συνηθίσει σε διακρίσεις και ο 37χρονος γκαρντ, μίλησε για την πίεση που είχε η ομάδα για να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. «Πρέπει να είναι κάποιος από κοντά για να ζήσει την πίεση που υπήρχε στην ομάδα. Υπήρχε ένα ‘πρέπει’ που έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση. Είχαμε και άσχημες στιγμές, όπως όταν ήμασταν στη Β’ και ανεβήκαμε μέσω του μπαράζ, διότι κρίθηκε στο ένα σουτ η άνοδος. Φέτος ήταν αλλιώς, διότι καταφέραμε και υλοποιήσαμε τον στόχο μας πιο εύκολα. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και να γίνουν προσεκτικές κινήσεις για να μην βρεθεί η ομάδα εκεί που κατέληξε αυτά τα χρόνια. Πρέπει να επανέλθει στη διεκδίκηση των τίτλων, αλλά να γίνουν πρώτα οι σωστές κινήσεις. Τα λάθη οδήγησαν την ομάδα μπάσκετ, αλλά και του ποδοσφαίρου στις χαμηλότερες κατηγορίες. Με τις κατάλληλες κινήσεις των ανθρώπων που την αγαπάνε την ομάδα», κατέληξε ο Αλέξης Φαλέκας.
 
 
 

Σχετικά άρθρα