Φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό

Δύο από τα μεγαλύτερα κλάμπ στον κόσμο, αυτό της Γιουβέντους και εκείνο της Ρεάλ Μαδρίτης, θα δώσουν φιλικό αγώνα τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην UNESCO για τα παιδιά που τραυματίστηκαν από τις εχθροπραξίες στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο αγώνας θα γίνει στις 2 Ιουνίου στο γήπεδο των “μπιανκονέρι”. Αυτό ανακοινώθηκε στην συνέντευξη που δόθηκε παρουσία του προέδρου της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, και των θρυλικών Έντγκαρ Ντάβιντς, Πάβελ Νέτβεντ και Τζιανλούκα Πεσότο. Από την μεριά της Ρεάλ το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεζ, και οι Φερνάντο Ιέρο και Εμίλιο Μπουτραγκένιο.

“Από σήμερα ξεκινάμε συνεργασία με την UNESCO και για τους επόμενους 18 μήνες θα συνεργαζόμαστε σε έρευνες με βασικό σκοπό την να βγάλουμε αναφορές σχετικά με το φαινόμενο των διακρίσεων και των διαφορών στο άθλημα παγκοσμίως. Έχουμε την ελπίδα, την επιθυμία και την φιλοδοξία να συμβάλουμε ώστε να αμβλυνθούν οι διαφορές στην κουλτούρα όπου υπάρχουν στο κοινό πολλών Ευρωπαϊκών χωρών. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, εμείς στην Ιταλία, η Ρεάλ στην Ισπανία και άλλες ομάδες στις χώρες τους. Το θέμα είναι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα από τον Βορρά ως το Νότο και από την Ανατολή ως τη Δύση, είναι ανάγκη να είμαστε ενωμένοι ώστε να τα αντιμετωπίσουμε μαζί.”

Σχετικά άρθρα