Μελιτζάνες ογκρατέν: Φαγητό που γίνεται εύκολα και αρέσει σε όλους

<p><span>Υλικά</span><br /><span>6 μελιτζάνες φλάσκες κοµµένες σε φέτες</span><br /><span>1 κιλό ντομάτες ψιλοκοµµένες</span><br /><span>1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο</span><br /><span>2 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span>1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span><br /><span>250 γραµµ. ανθότυρο θρυµµατισµένο</span><br /><span>250 γραµµ. φέτα θρυµµατισµένη</span><br /><span>1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο</span><br /><span>1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο</span><br /><span>250 γραµµ. γιαούρτι</span><br /><span>3 αυγά μεγάλα</span><br /><span>1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα</span><br /><span>αλάτι</span><br /><span>φρεσκοτριµµένο πιπέρι</span><br /><span>2 ντομάτες κοµµένες σε ροδέλες</span><br /><span>2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη</span><br /><br /><span>Εκτέλεση</span><br /><span>1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα (θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες) και ψήνουμε στους 200οC για 10΄, να μαλακώσουν ελαφρά.</span><br /><span>2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και βράζουμε για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουμε τα ψιλοκοµµένα μυρωδικά. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο.</span><br /><span>3. Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τη μελιτζάνα. Περιχύνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αυγών. Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αυγών. Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά. Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε στους 180 C για 45΄, να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε το ογκρατέν, αφού κρυώσει.</span></p>

Σχετικά άρθρα