Η πανεύκολη μηλόπιτα της Αργυρώς!

<p><span>Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμη μηλόπιτα!</span><br /><br /><span>Υλικά συνταγής(για 10 μερίδες):</span><br /><br /><span>Για τη ζύμη μπισκότου:</span><br /><span>400 γρ. αλεύρι</span><br /><span>400 γρ. ζάχαρη</span><br /><span>20 γρ. baking powder</span><br /><span>1 βανίλια</span><br /><span>250 γρ. καλαμποκέλαιο</span><br /><span>1 μεγάλο αβγό</span><br /><span>1 πρέζα αλάτι</span><br /><span>Για τη γέμιση μήλου:</span><br /><span>5 μήλα</span><br /><span>150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη</span><br /><span>200 γρ. ζάχαρη</span><br /><span>1 κ.σ. κανέλα</span><br /><span>ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα</span><br /><br /><span>Εκτέλεση:</span><br /><br /><span>Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.</span><br /><br /><span>Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, το καρύδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με κουτάλι.</span><br /><br /><span>Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (crable) ζύμη. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.</span><br /><br /><span>Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).</span><br /><br /><span>Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45', μέχρι να ροδίσει καλά.</span><br /><br /><span>Ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.</span><br /><br /><span>Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά</span><br /><span>Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά</span><br /><br /><span class="fulltext_class"><a href="http://www.argiro.gr/" target="_blank">www.argiro.gr /</a></span></p>

Σχετικά άρθρα