"Γέννησα δύο μωρά αλλά μόνο το ένα θα γύριζε σπίτι μαζί μου..."

6 Μαΐου 2014

Η ιστορία μιας μάνας συγκλονίζει, αφού κλήθηκε να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της!

Η Dwynwen Davies από την Βρετανία, είναι νηπιαγωγός και ενώ κυοφορούσε τα δίδυμα κοριτσάκια της κόλλησε λοιμώδες ερύθημα από κάποιο από τα παιδιά που φρόντιζε και εν αγνοία της το μετέδωσε στη μία από τις αγέννητες κόρες της, τη Martha.

Πιθανότατα σωτήρια για τη Martha θα ήταν η Davies να υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος αλλά αυτή θα μπορούσε να σκοτώσει την άλλη αγέννητη κόρη της, την Cadi.

Έτσι η 30χρονη βρέθηκε μπροστά σε μια απόφαση που θα της άλλαζε τη ζωή και αρνήθηκε τη μετάγγιση.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Μartha πέθανε από τον ιό μέσα στη μήτρα και η Davies έφερε στον κόσμο και τα δύο κοριτσάκια της, την Cadi ζωντανή και τη Martha νεκρή…

«Ήταν γλυκόπικρο το συναίσθημα», λέει η Davies για τη γέννηση της Cadi.

«Γέννησα δύο μωρά αλλά μόνο το ένα θα γύριζε σπίτι μαζί μου… Κρατούσα την Cadi στο ένα χέρι και τη Martha στο άλλο, μου ράγιζε την καρδιά να βλέπω ένα τόσο τέλεια ανεπτυγμένο μωρό που δεν θα είχε κανένα μέλλον…. Όταν διαγνώστηκα με την ασθένεια μου είπαν πως υπήρχαν δύο σενάρια, είτε το μωρό μου θα πάλευε τη μόλυνση ή θα συνέχιζε να πρήζεται, λόγω της ασθένειας, μέχρι να σταματήσει η καρδιά του. Ήταν φρικτό να ξέρω πως υπήρχε ένα παιδί που πέθαινε μέσα μου, ένιωθα αβοήθητη στο ίδιο μου το σώμα, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να τη σώσω. Μόνο προσευχόμουν να τα καταφέρουν και τα δύο κορίτσια μου».

Στην 24η εβδομάδα της κύησης η κατάσταση της Martha ήταν πλέον κρίσιμη: «Μου είπαν να κάνω μετάγγιση αλλά υπήρχε μεγάλο ρίσκο λόγω της δίδυμης κύησης. Δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να χάσω την Cadi και οι γιατροί δεν μπορούσαν να μου εγγυηθούν πως η μετάγγιση θα έσωζε τη Martha. Έτσι, είπα όχι…», εξηγεί η 30χρονη, που έχει και μία 6χρονη κόρη.

«Στην 28η εβδομάδα είδαμε πως η Martha δεν είχε πια σφυγμό αλλά συνέχισα να κυοφορώ και τις δύο για άλλες επτά εβδομάδες. Ξέρω πως είμαι πολύ τυχερή που έχω την Cadi αλλά αυτό δεν απαλύνει τον πόνο της απώλειας της Martha. Εύχομαι να γνώριζα τους κινδύνους του ερυθήματος πριν μείνω έγκυος…» είπε.

 Πηγή: www.madata.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...