Φτιάξτε πίτσα με μοτσαρέλα, πολτό ελιάς και βασιλικό

<p>Υλικά:<br />Για τη ζύμη:</p>
<ul>
<li>2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml νερό)</li>
<li>1 φακελάκι μαγιά</li>
<li>μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li>λίγο αλάτι</li>
<li>1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>Για τη σάλτσα ντομάτας:</li>
<li>500γρ ντοματοχυμό</li>
<li>6 κ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 κ. σούπας ρίγανη</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<p>Για τη γαρνιτουρα:</p>
<ul>
<li>8-10 μπάλες μοτσαρέλα</li>
<li>½ φλιτζάνι πολτό ελιάς</li>
<li>15-18 ντοματίνια (κομμένα στα δύο)</li>
<li>1 κ.σ ξερό βασιλικό</li>
</ul>
<p><br /><br />Εκτέλεση:<br />Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC βαθμούς.<br /><br />Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο, βάζουμε την ανοιγμένη ζύμη μέσα και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας τον πολτό ελιάς σε μικρές κουταλιές, τη κομμένη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια.<br /><br />Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.<br /><br />Το tip της συνταγής: Τα υλικά αυτά θα μας κάνουν δύο πίτσες.<br /><br />Καλή επιτυχία!</p>
<p><a href="http://www.instyle.gr/recipe/pitsa-motsarela-polto-elias-ke-vasiliko/" target="_blank">www.instyle.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα