Γι’ αυτό θα είναι ιστορικό το ματς Ελλάδα – Κολομβία

7 Μαΐου 2014

Στις 14 Ιουνίου, η Εθνική Ελλάδας και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κολομβίας θα μπουν στο στάδιο Μινεράο σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία.
Ο λόγος είναι ότι θα είναι ο πρώτος αγώνας Παγκσομίου Κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί σε ένα γήπεδο, το οποίο αποτελεί πλέον εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας σε πλήρη λειτουργία.
Αυτό έχει να κάνει με του ηλισουλλέκτες που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή του σταδίου. ΓΗ παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ξεπερνά το 1 MW, ποσότητα αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 1.200 σπίτια.   
«Η εγκατάσταση του ηλιακού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέρος ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού και λειτουργίας του γηπέδου», λέει ο Διευθυντής Τεχνολογίας του σταδίου, Οτάβιο Γκόες.
Ο εξοπλισμός έχει υποστεί διάφορες δοκιμές και ελέγχους σε συνεργασία με τους προμηθευτές και σύμφωνα με τις διατάξεις του Εθνικού Οργανισμού Ηλεκτρικής Ενέργειας. Με εγκατεστημένη ισχύ 1,42 MWp ( μεγαβάτ αιχμής ) και περίπου 6.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια, πρόκειται ουσιαστικά για την μεγαλύτερη κάλυψη περιοχής στην Βραζιλία από φωτοβολταϊκά και μια από τις μεγαλύετερες σε αθλητικούς χώρους στον κόσμο.
Η έμπνευση ήρθε από τα στάδια της Φράιμπουργκ , που θεωρείται η ηλιακή πρωτεύουσα της Γερμανίας , και αυτό της Βέρνης στην Ελβετία, όπου χτίστηκαν ηλιακά γήπεδα για το Euro 2008.
Ο ακριβής αριθμός των ηλιακών συλλεκτών είναι 5.910 με ισχύ 240 Wp ανά πλαίσιο και η έκταση που καταλαμβάνουν στην οροφή του γηπέδου είναι 11.500 τ.μ. . Η παραγόμενη ενέργεια θα είναι 1.825 MWh / έτος , αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 1.200 σπίτια μεσαίας κατηγορίας .

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ