Το σήκωσε η Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, καθώς η Μονακό έμεινε στο 1-1 στο «Λουι ΙΙ» με την Γκινγκάμπ (Κυπελλούχος) για την 36η αγωνιστική και έτσι η ομάδα της πρωτεύουσας σήκωσε την κούπα, πριν παίξει με την Ρεν.

Έτσι, η Παρί κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, καθώς η Μονακό έμεινε στο -7, έχοντας ακόμη δύο ματς. Η ομάδα του πριγκιπάτου έχασε βαθμούς μετά από 4 σερί νίκες και έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γκινγκάμπ που το Σάββατο νίκησε 2-0 την Ρεν στον τελικό του Κυπέλλου, δεν έχασε για 2η αγωνιστική (1-1-0) και είναι πλέον στο +2 από την ζώνη και την Σοσό!

Ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ άνοιξε το σκορ για τους Μονεγάσκους στο 77′, αλλά ο Φατίχ Ατίκ ισοφάρισε στο 85′, έτσι χάρισε στου κυπελλούχους Γαλλίας πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή.

Για την Παρί Σεν Ζερμέν να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της κατακτά πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ, όπως είπαμε έφτασε τους 4 τίτλους, καθώς ήταν την κορυφή το 1986 και το 1994. Ο Λοράν Μπλαν είχε πάρει τον τίτλο με την Μπορντό, έτσι έγινε ο 4ος προπονητής που παίρνει πρωτάθλημα με δεύτερη διαφορετική ομάδα μετά τους Αλμπέρ Μπετό, Λουσιάν Λεντούκ και Ζεράρ Ουγιέ.

Σχετικά άρθρα