Μαρινάκης: «Αθλητικούς χώρους για τα παιδιά μας»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στους γονείς των αθλητών Ακαδημιών Ερασιτέχνη και Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, με γνώμονα το μέλλον των παιδιών του Πειραιά!

Το βράδυ της Τετάρτης, 7 Μαΐου, στο V’ammos, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, συγκεντρώθηκαν οι γονείς από όλα τα τμήματα των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη, αλλά και οι γονείς των νεαρών αθλητών της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Στο βήμα ήταν ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος τους μίλησε για τις δυσκολίες που ο ίδιος, αλλά και οι συνεργάτες του καλούνται άμεσα να λύσουν, ώστε το μέλλον να είναι ακόμη πιο λαμπρό και «ερυθρόλευκο»! Πάντα με γνώμονα τα παιδιά.

Στην αίθουσα του εστιατορίου V’ammos βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θεοδωρακάκης, ο Γ.Γ. του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δαλέζιος, ο Μπερντ Στορκ, ο Γρηγόρης Γεωργάτος, γενικός αρχηγός της Ακαδημίας του Θρύλου, ενώ εκπροσώπηση είχε φυσικά και ο Σύνδεσμος Βετεράνων με τον Γ.Γ. Αντώνη Γλύκα και αρκετούς παλαιούς άσους. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, Κατερίνα Μυλωνά, αλλά και αρκετά στελέχη ακόμη της ΠΑΕ ήταν εκεί.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη, η οποία τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση που κάνουν από κοινού οι Ακαδημίες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρίσκεστε σήμερα κοντά μας, τόσο όμως σήμερα, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αφού είστε εσείς που εμπιστεύεστε τα παιδιά μας στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός καλλιεργεί για πολλά χρόνια και θα συνεχίσει να καλλιεργεί στις Ακαδημίες του για περισσότερα από 14 αθλήματα, για να μπορεί να βγάζει μέσα από τα σπλάχνα του αθλητές που να στελεχώνουν τις πρώτες ομάδες, τόσο του πόλο, του βόλεϊ, αλλά και πολλών άλλων αθλημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Φέτος μετράμε 4 πρωταθλήματα Ελλάδος, σε βόλεϊ, πόλο και πινγκ πονγκ. Δύο Κύπελλα στο βόλεϊ και φυσικά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο πόλο γυναικών. Όλα αυτά γίνονται χωρίς εγκαταστάσεις και με κλειστές τις πόρτες του Δήμου Πειραιά. Φανταστείτε τι ανάπτυξη θα είχαν αν υπήρχαν γήπεδα και κολυμβητήρια για τα παιδιά του Πειραιά. Δεν θα σας καθυστερήσω περισσότερο, θα ήθελα με μεγάλη μου χαρά να καλέσουμε στο βήμα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Θρύλος Α.Ε., τον κ. Γιώργο Παύλου, για να μας μιλήσει για τις Ακαδημίες του ποδοσφαίρου».

Ο κ. Παύλου, από την πλευρά του, τόνισε: «Θα ήθελα να σας καλησπερίσω και να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία. Στη σημερινή εκδήλωση παρευρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του Ολυμπιακού: ο Ερασιτέχνης, οι Ακαδημίες, οι Σχολές ποδοσφαίρου. Δεν θα μιλήσω σήμερα για Ακαδημίες. Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρός μας, ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης, κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Δήμο του Πειραιά στον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη, φίλο και συνεργάτη και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταθέσω κάτι προσωπικό. Γνωρίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως φίλο και συνεργάτη πραγματικά τον διακρίνουν δύο πράγματα: η ειλικρίνεια και η εργατικότητα. Όταν βάζει στόχους, εργάζεται σκληρά για να τους πετύχει και τους πετυχαίνει. Κι όταν λέει κάτι, το πραγματοποιεί. Εγώ που τον ξέρω, δεν θα έβαζε ποτέ το όνομά του σε ένα σχήμα, το οποίο δεν θα τηρούσε τις δεσμεύσεις του.

Με τον Γιάννη τον Μώραλη συνεργαστήκαμε άψογα τα τελευταία χρόνια στην ΠΑΕ Ολυμπιακός κι είναι ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, του αρέσει να δημιουργεί και να συνθέτει απόψεις, που δεν φοβάται να συγκρουστεί. Έχοντας, λοιπόν, δώσει τις εξετάσεις μας σαν επιχειρηματίες, αλλά και στον Ολυμπιακό με μεγάλη επιτυχία, έτσι πιστεύω ότι θα πετύχουν κι ένα μεγάλο έργο για τον Πειραιά. Για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Ευχαριστώ πολύ».

Ο λόγος στη συνέχεια πέρασε στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού. Τον Πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης μίλησε μέσα από την καρδιά, για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά, αλλά και τον Ολυμπιακό, ο οποίος αναζητά χώρους για να τους μετατρέψει σε εγκαταστάσεις και βρίσκει μονίμως πόρτες… κλειστές! «Θέλω να μπω κατευθείαν στο θέμα, γρήγορα, για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα το 1999, ως αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, έχοντας το βόλεϊ, την πάλη και διάφορα άλλα τμήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι σήμερα ο Ολυμπιακός, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει 1000 παιδιά για 12 αθλήματα. Είναι πάρα πολύ λίγα, για την προοπτική που μπορεί να τους δώσει ο Ολυμπιακός, σε όλα αυτά τα πρωταθλήματα. Και αυτό συμβαίνει για έναν και μόνο λόγο. Λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων. Για εμάς ο Ολυμπιακός είναι ένας, δεν ξεχωρίζουμε ΠΑΕ, Ερασιτέχνη κλπ. Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, είμαστε μαζί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι όλα τα αθλήματα. Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι πρωταγωνιστούμε σε όλα τα αθλήματα.

Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό το φυτώριό μας. Τα παιδιά του Πειραιά, τα παιδάκια όλα που έρχονται να αθληθούν στα τμήματα του Ολυμπιακού. Και αυτό που τόσα χρόνια ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει ζητήσει, είναι ορισμένες εγκαταστάσεις. Ούτε καν, πολλές φορές. Ζητάει χώρους, τους οποίους με δικά του έξοδα ο Ερασιτέχνης θα μετατρέψει σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Όταν βλέπεις ότι αυτοί οι χώροι υπάρχουν και ερημώνουν, οπωσδήποτε στενοχωριέσαι. Ειδικά όταν φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση. Δεν υπάρχουν ούτε προηγούμενα, ούτε κανένα προσωπικό καπρίτσιο με τον Δήμαρχο. Απλώς, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, τους οποίους συναντώ σε καθημερινή βάση, δεν είναι δυνατόν ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος να περιφρονείται με χαρακτηριστική ευκολία.

Και σας λέω και πάλι. Δεν ζητάμε κάτι τέτοιο για να πάρουμε ένα ακόμη πρωτάθλημα. Το ζητάμε για να αθληθούν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά. Εγώ δεσμεύομαι ότι από τη στιγμή που θα γίνει η ανατροπή και ο Γιάννης Μώραλης θα είναι ο νέος Δήμαρχος, όλα αυτά τα θεωρούμε αυτονόητα. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία στον Πειραιά. Και για τον Εθνικό. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Ίσα-ίσα. Θέλουμε να είναι δυνατοί, να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, ώστε να μπορούν και τα δικά μας παιδιά να πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, στους μεγάλους αγώνες. Είναι ένα στοίχημα, το οποίο πιστεύω ότι έστω και δύσκολα, θα το κερδίσουμε. Δεν θέλω ούτε να υποσχεθώ πράγματα τα οποία μπορεί να μη γίνουν, αλλά για ό,τι γράφει το φυλλάδιό μας, ό,τι γράφει το πρόγραμμά μας, είμαστε άνθρωποι οι οποίοι έχουμε δουλέψει σκληρά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε και θα το πετύχουμε!

Είναι η πρώτη φορά που βλέπετε έναν συνδυασμό, με τέτοια δυναμική, που είναι υπεράνω κομμάτων. Έχουμε δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους από όλα τα κόμματα και πάρα πολλούς ανεξάρτητους, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα. Το μόνο κόμμα στο οποίο ανήκουν είναι εκείνο του Πειραιά. Θέλουν δηλαδή να κάνουν έργα για τον Δήμο. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο, όπως η Ειρήνη Νταϊφά που βρίσκεται εδώ μαζί μας, είναι κοντά μας στον Συνδυασμό και δίνει μαζί μας τον αγώνα της. Είναι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν μόνο να δώσουν. Δεν έχουν να πάρουν κάτι. Ούτε αλλάζει κάτι στη δουλειά τους. Ούτε σε εμάς αλλάζει κάτι, στην ομάδα μας, ούτε ο Δήμος πρόκειται να μας δώσει κανένα πρωτάθλημα, ή νίκες με τον Ολυμπιακό.

Αυτό που θέλουμε είναι να φτιαχτούν περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς το παραμικρό έξοδο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα, τα οποία μπορούν να απορροφηθούν, με σωστή διαχείριση και με ανθρώπους οι οποίοι έχουν κολλήσει ένσημα, έχουν μάθει να δουλεύουν και να παράγουν έργο. Και είμαστε δίπλα τους. Και εγώ ο ίδιος δεσμεύομαι ότι σε αυτή την πρωτοβουλία θα προσπαθήσω για το καλύτερο και θα προσπαθήσω όταν έχουμε εκδηλώσεις για τον Ολυμπιακό στα επόμενα χρόνια, να μιλάμε για τον διπλάσιο, ή τον τριπλάσιο αριθμό παιδιών, τα οποία αθλούνται στις εγκαταστάσεις του Πειραιά, που βρίσκονται στον Ολυμπιακό, στη μεγάλη μας οικογένεια!

Όσον αφορά στον Γιάννη Μώραλη, είναι ένας άνθρωπος δοκιμασμένος. Του έχουμε εμπιστοσύνη, είναι ένα τίμιο, εργατικό παιδί, έχει περάσει από πολλά πόστα στον Ολυμπιακό, με επιτυχία. Μπορεί να αφιερωθεί στον Δήμο Πειραιά. Πιστεύουμε ότι μαζί με όλους εμάς θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο, ώστε να μπορέσουν οι δεσμεύσεις μας, όλα αυτά που έχουμε στα προγράμματά μας, να υλοποιηθούν σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Γιατί εμείς μπορεί να μην τάζουμε 100 έργα, αλλά τα 10 έργα που λέμε, θα γίνουν. Είναι αμαρτία να μην υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο για τα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά. Να μην υπάρχει ένα κολυμβητήριο για τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό, αλλά και για όποιο άλλο σωματείο θέλει να το χρησιμοποιήσει. Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός αποτελούν το 90% της ιστορίας στην κολύμβηση και το πόλο.

Και όσον αφορά στον στίβο και εκεί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα ανακαινίσουμε το Θεμιστόκλειο. Δεν είναι δυνατόν σε έναν τόπο όπως ο Πειραιάς, με τόσες ομορφιές και με τόσα εκατομμύρια τουρίστες, που κάθε χρόνο επισκέπτονται τον Πειραιά, να μην το εκμεταλλευόμαστε. Με τον καλό τρόπο. Έρχονται, φτάνουν στον Πειραιά και μπαίνουν σε ένα λεωφορείο, βλέπουν την Ακρόπολη και γυρνάνε πίσω και μπαίνουν στα βαπόρια και φεύγουν. Δεν υπάρχει κάποιος να τους υποδεχθεί. Να τους ενημερώσει για το τι είναι ο Πειραιάς. Για το τι μπορούν να κάνουν στον Πειραιά. Αν αυτοί οι άνθρωποι, έστω οι μισοί εξ αυτών, κατορθώσουν και για 2-3 ώρες περπατήσουν στον Πειραιά, αλλάζουν την οικονομία της πόλης! Είναι αυτό κάτι το οποίο γίνεται, χωρίς έξοδο. Είναι αμαρτία να μη γίνεται τόσα χρόνια!

Υπάρχουν τόσα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε στον Πειραιά. Για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς, για τους ηλικιωμένους, για τη γυναίκα, τη μητέρα. Έχουμε ένα πρόγραμμα με παροχές που δίνει λύσεις, είναι πρακτικό και έχουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν δουλέψει τις τελευταίες 20 ημέρες, ώστε να φτιάξουν ένα πρόγραμμα, το οποίο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Πιστεύουμε ότι από τη στιγμή που αυτός ο αγώνας θα κερδηθεί, χρειαζόμαστε τη δική σας συμπαράσταση και βοήθεια. Είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά εσείς είστε οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι, σε αυτό που κάνετε. Μπορείτε να μεταφέρετε αυτό το μήνυμα, σε ανθρώπους με τους οποίους έχετε μεγαλώσει μαζί, στην τοπική σας κοινωνία, και τις επόμενες δυόμιση εβδομάδες να δώσουμε έναν τίμιο αγώνα, για να κερδίσουμε. Έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια πολλούς δύσκολους αγώνες και τους περισσότερους τους έχουμε κερδίσει. Θέλουμε να κερδίσουμε και αυτόν, πιστεύουμε ότι στο τέλος θα είμαστε νικητές, αλλά πάνω από όλα, θέλουμε νικητής να είναι ο Πειραιάς»!

Οι προσκεκλημένοι συνέχισαν τις συζητήσεις τους κατ’ ιδίαν, μοιράστηκαν με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις σκέψεις τους, προκειμένου ο Πειραιάς να γίνει καλύτερος και να ωφεληθούν παράλληλα όλα τα παιδιά και ο αθλητισμός!

Σχετικά άρθρα