Ο ερωτικός σύντροφος μου έχει ουρολοίμωξη. Πρέπει να κάνω και εγώ εξέταση;

8 Μαΐου 2014
Ντίνα, 28 ετών ρωτά

Ρωτά η Ντίνα Β. 

Μετά από σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό μου  στην οποία έσπασε το προφυλακτικό παρουσιάστηκε στο πέος του μία μικρή πληγή. Την επόμενη ημέρα  πήρε σε γιατρό και διαγνώστηκε ότι είχε ουρολοίμωξη. Εγώ που θα πρέπει να απευθυνθώ για να ελέγξω εάν έχω κολλήσει ουρολοίμωξη; Σε γυναικολόγο; Ποια είναι τα συμπτώματα σε μία γυναίκα; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 

Απαντά ο γυναικολόγος Γιώργος Κρεατσάς

Αγαπητή μου,

Δυστυχώς τα προφυλακτικά σπάνε γι΄αυτό θα πρέπει να τα προμηθευόμαστε μόνο από μέρη που είμαστε σχετικά βέβαιοι ότι έχουν αποθηκευτεί σωστά και όχι  πχ. από περίπτερα, όπου εκτίθενται στον ήλιο.

Ως προς την  ερώτησή σου, το να ελέγξεις  την ύπαρξη μιας ουρολοίμωξης είναι ότι πιο εύκολο, μπορείς να απευθυνθείς σε όλα τα γυναικολογικά ή ουρολογικά τμήματα των δημοσίων νοσοκομείων. Τα  πιο κοινά συμπτώματα είναι συχνοουρία, καύσος κατά το τέλος της ούρησης, συνεχής  επιθυμία για τουαλέτα  ή ακόμα και πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψιν σου όμως είναι ότι με το συμβάν αυτό δεν  διατρέχεις κίνδυνο ουρολοίμωξης, άλλα θα πρέπει να σε απασχολήσουν  από το πιο απλό όπως μια κολπίτιδα έως την ύπαρξη  σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων ή ακόμα και την έναρξη μιας μη προγραμματισμένης εγκυμοσύνης.

Απευθύνσου σε γυναικολόγο και πρόσεχε την ποιότητα των προφυλακτικών, για να απολαμβάνεις τις επαφές σου.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...