Ριζοσπαστική πρόταση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

9 Μαΐου 2014

Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας έχουν επεξεργαστεί ένα ολόκληρο σχέδιο που μπορεί να βγάλει το αγγλικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο και τη δύσκολη αυτή, το βασικό σχέδιο του οποίου περιλαμβάνει την ίδρυση νέας κατηγορίας στην οποία θα παίζουν οι δεύτερες ομάδες των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι διοικήσεις των συλλόγων θα επιλέξουν επίσης αν αυτή η κατηγορία θα ενταχθεί στις επαγγελματικές ή όχι. Οι ομάδες "Β" θα μπορούν να υποβιβάζονται ή να προβιβάζονται αλλά δεν θα φθάνουν πιο ψηλά από τη League One (τρίτη κατηγορία στην Αγγλία) και δεν θα συμμετέχουν στο Κύπελλο.

Στη σύνταξη του σχεδίου συμμετείχαν 650 προσωπικότητες του ποδοσφαίρου στην Αγγλία ενώ άμεσος στόχος είναι η σαφής άνοδος του ποσοστού των Αγγλων παικτών στο αγγλικό πρωτάθλημα μέχρι το 2022.

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Ρόι Χόντγκσον τόνισε σχετικά: "Οσοι έχουν πάθος με το ποδόσφαιρο της χώρας μας θα υποστηρίξει αυτές τις προτάσεις. Ολοι έχουμε ευθύνη όταν καλούμαστε να απαντήσουμε στο ερώτημα πως μπορούμε να παρέχουμε μία νέα πλατφόρμα στους Αγγλους παίκτες στο μέλλον".

contra.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ