Οι Ημέρες Γαστρονομίας αρχίζουν σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη

10 Μαΐου 2014


Οι  «Ημέρες Γαστρονομίας» ανακήρυξαν τις Κυκλάδες ως Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό για το 2014. Για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, θα παρουσιαστεί στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη από σήμερα 9 Μαίου έως τις 11 Μαΐου αυθεντικές γεύσεις και εμπειρίες. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά ένα τόσο πλούσιο και αντιπροσωπευτικό δείγμα τοπικών γεύσεων με προγράμματα chefs in residence από διάφορα νησιά των Κυκλάδων, αφιερώματα στον κυκλαδικό οίνο και αμπελώνα, την παλέτα των κυκλαδικών τυριών, τα αρωματικά φυτά και βότανα, το μέλι, τον γαστρονομικό τουρισμό και πολιτισμό των Κυκλάδων κ.α. Λουκουμαδάκι” γραβιέρας Νάξου με μαρμελάδα τομάτας, βασιλικό και αφρό μαστίχας από το chef τουTitania Hotel Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο θα μοσχοβολήσει τη 2η μέρα των Ημερών Γαστρονομίας.

Το live cooking stage των Ημερών Γαστρονομίας θα μοσχοβολήσει από το λαδο-κέικ με καπνιστό τυρί Νάξου και παντζάρι σερβιρισμένο με ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με VINSANTO SANTORINI και βότανα!
 Θα αρνηθείτε αλμυρό κέικ φτιαγμένο από τα χέρια της Ντίνας Νικολάου;

Θα απολαύσετε ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εκθέσεις παραγωγών και art de la table. Προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών γαστρονομίας. Την ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον 180 ειδικών και δημιουργών από τους χώρους της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. 
Το Σάββατο 10 Μαΐου στις 16:00 στο Αίθριο του The Benaki Museum, ο Chef Μιχάλης Ντουνέτας θα παρουσιάσει μια εμπνευσμένη συνταγή δημιουργικής κουζίνας! Μην χάσετε το Σάββατο βράδυ η καθιερωμένη θεματική μουσική βραδιά κοκτέιλ:
This is a bartending night by Worldclass Bartenders.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γευσιγνωσίας και πολιτισμού σε επιλεγμένες γεύσεις, ιστορίες και άρωμα από τον Ηλία Μαμαλάκη, αυτή την Κυριακή 11/05 στις 19:30 στο Café του The Benaki Museum! Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν σε εμβληματικούς γευστικούς συνδυασμούς τυριών από το Αιγαίο και κρασιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και θα γνωρίσουν μοναδικούς προορισμούς με μια μακραίωνη γαστρονομική παράδοση.

Κτίριο οδού Πειραιώς

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος: 10€
Άνεργοι-Φοιτητές : 7€ (απαραίτητη επίδειξη σχετικής κάρτας)
ΑμΕΑ & Παιδιά κάτω των 12 ετών: Δωρεάν
Εισιτήριο τριήμερου: 25€

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ