Πρόστιμο σε Αλαφούζο, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, αθώος ο Στοχ

Στα “μαλακά” έπεσε ο Μίροσλαβ Στοχ καθώς η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τον έκρινε αθώο για το σχόλιο που είχε κάνει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό επιβάλλοντάς του χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών σχολίων.

Ανάλογο πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και την οποία ο “Δικέφαλος του Βορρά” καλείται να ανακαλέσει.

Εξάλλου, χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και στον Γιάννη Αλαφούζο. Οι “πράσινοι” καλούνται να πληρώσουν 700 ευρώ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ και 2.000 ευρώ για την ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 2 Απριλίου ενώ ο πρόεδρος του “Τριφυλλιού” κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος για την ανάρτηση που έκανε στο twitter, η οποία θα του κοστίσει 2.000 ευρώ.

Τέλος, στην ΠΑΕ Παναιτωλικό και στον πρόεδρό της, Φώτη Κωστούλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ επίσης για δυσμενείς κρίσεις. 

Αναλυτικά:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Δέχεται ότι η εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σ’ αυτή πειθαρχική παράβαση, όπως νομικά ορθότερα χαρακτηρίστηκε και της επιβάλλει χρηματική ποινή επτακοσίων (700) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΟΦΗ στις 16/4).

2. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο Ιωάννη Δημητρίου, βοηθό προπονητή του σωματείου ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΠΣ 1931, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πανερυθραϊκός-ΑΟ Συναράδων στις 16/4).

3. Απαλλάσσει το γυναικείο σωματείο ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ και την Ηλιάνα Νένδου, παίκτρια του ιδίου σωματείου, από την αναφερόμενη στο σκεπτικό πειθαρχική κατηγορία (αγώνας Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών Αμαζόνες Κορινθίας-Δόξα Πηγαδακίων στις 12/4).

4. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ τέλεσε το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα και επιβάλλει σ’ αυτόν χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ. Απαγορεύει την είσοδό του στους αγωνιστικούς χώρους επί τρείς (3) μήνες (αγώνας Regions΄ Cup ΕΠΣ Θράκης-ΕΠΣ Δράμας στις 9/4).

5. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Παναιτωλικός και στον κ. Φ. Κωστούλα χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ με υποχρέωση ρητής ανάκλησης των δυσμενών σχολίων στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, καθώς και σε όλα τα μέσα που αυτά δημοσιεύτηκαν ή αναδημοσιεύτηκαν, εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας (ανακοίνωση στις 10/3).

6. Κηρύσσει αθώο τον ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τις παραβάσεις των άρθρ. 18 και 23 του ΠΚ/ΕΠΟ. Επιβάλλει: α) στον ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ με υποχρέωση ρητής ανάκλησης των δυσμενών σχολίων σε όλα τα μέσα που αυτή δημοσιεύτηκε ή αναδημοσιεύτηκε, εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας και β) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ με υποχρέωση ρητής ανάκλησης των δυσμενών σχολίων στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς και σε όλα τα μέσα που αυτή δημοσιεύτηκε ή αναδημοσιεύτηκε, εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας (δηλώσεις στις 3/4).

7. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ Ιωάννη Αλαφούζο και επιβάλλει σε αυτόν χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και την υποχρέωση ανακλήσεως της από 2-4-14 αναρτήσεως του στο twitter με ανάρτηση της ανακλήσεως στην ίδια ιστοσελίδα, εντός είκοσι (20) ημερών από την δημοσίευση της παρούσας.

Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΙΚΟΣ ΑΟ και επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και την υποχρέωση ανακλήσεως της από 2-4-14 αναρτήσεως, εντός είκοσι (20) ημερών από την δημοσίευση της παρούσας.

8. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Γεώργιο Παπακαλοδούκα, εκπρόσωπο του σωματείου ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ. Επιβάλλει σ’ αυτόν χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις (3) μήνες (Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Περαμαϊκός-ΑΕ Κηφισιά στις 13/4).

9. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ πειθαρχικά ελεγκτέο για τo αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα, και του επιβάλλει χρηματική ποινή επτακοσίων (700) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Μεσσηνιακός-Παναρκαδικός στις 6/4).

10. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την εγκαλούμενη ομάδα ΔΩΤΙΕΥΣ ΑΓΙΑΣ και της επιβάλλει χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Δωτιεύς Αγιάς-Ρήγας Φεραίος στις 13/4).

11. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους τους εγκαλούμενους Ιερόθεο Γιαμουρίδη, προπονητή του σωματείου Ηρακλής Αμπελοκήπων και Νικόλαο Πετρίδη, φυσιοθεραπευτή του ίδιου σωματείου, για την αναφερόμενη στο σκεπτικό αντίστοιχα, πειθαρχική παράβαση. Επιβάλλει στον καθένα την πειθαρχική χρηματική ποινή των τριακοσίων (300) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Μακεδονικός-Ηρακλής Αμπελοκήπων στις 13/4).

12. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΟΥΜΠΗ, εκπρόσωπο του σωματείου ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ (500) και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ενός (1) μηνός (Αγώνας Γ΄ Εθνικής Παμβουπρασιακός-Αχαϊκή στις 13/4).

13. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑΝΝΟ, προπονητή του σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ενός (1) μηνός (αγώνας Γ΄ Εθνικής Εθνικός Φιλιππιάδας-Κεραυνός Θεσπρωτικού στις 6/4).

14. Δέχεται ότι η εγκαλουμένη ομάδα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΟ τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτή πειθαρχική παράβαση και της επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Προοδευτική-Κισσαμικός στις 13/4).

 

Σχετικά άρθρα