Τα ωραιότερα μπισκότα σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει!

9 Μαΐου 2014

Υλικά συνταγής


  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. κακάο
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 450 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 300 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160º C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 λαμαρίνες.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι το κακάο και τη σόδα.
Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους, πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.


Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
 
Πηγή: argiro.gr 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ