Σαλάτα ρόκα, παντζάρι, φινόκιο και βινεγκρέτ πορτοκάλι από τον Γιάννη Λουκάκο

9 Μαΐου 2014
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα
    • 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
    • 150 γρ. παντζάρι, κομμένο σε ροδέλες
    • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 60 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε φέτες
    • 80 γρ. πορτοκάλι, φιλέτα
    • 120 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
    • βασιλικό ψιλοκομμένο
    • αλάτι
Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.

Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

 

http://www.yiannislucacos.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ