Σοκ:Αχρήστευαν εξοπλιστικά για να παίρνουν πιο πολλές μίζες

9 Μαΐου 2014

Ενώ οι μίζες έρεαν σαν τη βροχή τη «χρυσή» δεκαετία των εξοπλιστικών, από το 1997 έως το 2005, όπως προκύπτει από την κατάθεση του προέδρου της επιτροπής διαπραγματεύσεων για το σύστημα ΕΡΜΗΣ, Διονυσίου Φραγκιουδάκη, το κόστος για το πρόγραμμα μειώθηκε, αλλά «πήραμε ένα μη λειτουργικό πρόγραμμα, καθώς αφαιρέθηκαν υλικά και χωρίς αυτά δεν μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα».

Οπως είπε ο κ.Φραγκιουδάκης η επιτροπή πήρε εντολή από τη γενική διεύθυνση εξοπλισμών, της οποίας προΐστατο ο Γιάννης Σμπώκος, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της προσφοράς. «Εμείς είπαμε να γίνει η σύμβαση της οποίας το κόστος μειώθηκε κατά 21,5 δισ δολάρια. Θεωρήσαμε πως οι εταιρείες με τις οποίες διαπραγματευτήκαμε δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον».

Στο εδώλιο του κατηγορημένου κάθονται ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία δωροδοκίας, ο Αντώνης Κάντας τότε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, ο οποίος είχε ομολογήσει μίζες εκατομμύριο επιστρέφοντας στο δημόσιο 12 εκατ. δολάρια, ο Νίκος Λεονταρίτης και ο Ζαχαρίας Ανδρουλάκης.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ