Κασελάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα και αξίζαμε την πρόκριση»

«Δείξαμε χαρακτήρα και στους δύο αγώνες με αντίπαλο την Νέα Κηφισιά», τόνισε ο Λεωνίδας Κασελάκης μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1.
«Φτάσαμε σε μια πρόκριση, την οποία αξίζαμε», επισήμανε ο 24χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου» σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό «Libero 107,4 FM». «Χαιρόμαστε που είμαστε όλοι μαζί, είμαστε μια παρέα και το ευχαριστιόμαστε», είπε για το κλίμα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ ο Κασελάκης και σημείωσε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ήθελαν να κάνουν δώρο στον προπονητή τους, Σούλη Μαρκόπουλο, την νίκη στο Ζηρίνειο για την συμπλήρωση 600 αγώνων ως κόουτς στην Α1 ή Α’ Εθνική.
Ο 24χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου» υπογράμμισε για την σειρά της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό, που αρχίζει την προσεχή Τρίτη (13/5) στο ΟΑΚΑ ότι: «Θέλουμε να τελειώσει η σειρά με τον Παναθηναϊκό και να πούμε ότι φτάσαμε στα όριά μας».  «Έχει αποδειχθεί πως όταν ο κόσμος δίνει βροντερό παρών, αλλάζει το πρόσωπο ολόκληρης της ομάδας», επισήμανε ακόμη ο Κασελάκης για τα παράπονα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ για την έλλειψη στήριξης από τους φίλους του «Δικέφαλου».
Οι τοποθετήσεις του 24χρόνου φόργουορντ του ΠΑΟΚ:
Για το χθεσινό παιχνίδι και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση των πλέι οφ: «Και στα δύο παιχνίδια, είχαμε ως αρχή να δώσουμε βάρος στην άμυνα και να περιορίσουμε τα ατού της Κηφισιάς. Τα καταφέραμε, βγάλαμε ενέργεια, πήραμε δύο νίκες και φτάσαμε σε μία πρόκριση που την αξίζαμε».
Σχετικά με τα «νεκρά» διαστήματα του Δικεφάλου και στα δύο παιχνίδια: «Είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Είναι δύσκολο όλα τα λειτουργούν ρολόι και στα 40 λεπτά ενός αγώνα. Συν τοις άλλοις, η Κηφισιά είναι μια καλή και καλοκουρδισμένη ομάδα και ήταν λογικό πως θα αντιδρούσε. Θεωρώ όμως ότι δείξαμε χαρακτήρα και χθες και στο παιχνίδι στο «Παλατάκι». Αυτό θέλουμε να κρατήσουμε, το ότι πήραμε και χθες μία νίκη πολύ σημαντική για εμάς, που τη θέλαμε πάρα πολύ».
Για το ότι φέτος δεν υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα παρέμεινε η ίδια από το ξεκίνημα της χρονιάς. Δείχνουμε πως είμαστε δεμένοι και πως συνεργαζόμαστε καλά μεταξύ μας. Απαραίτητο γι΄ αυτό σε μια ομάδα, είναι η συνοχή. Έτσι, υπάρχει ρυθμός στις προπονήσεις, υπάρχει ρυθμός στους αγώνες και ο προπονητής ξέρει τι να ζητάει από τον κάθε παίκτη. Χαιρόμαστε που είμαστε όλοι μαζί, είμαστε μια παρέα και το ευχαριστιόμαστε».
Για την συμβολή του Σούλη Μαρκόπουλου στην πρόκριση: «Σίγουρα ένας προπονητής βάζει τη σφραγίδα του σε μία ομάδα. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τον κ. Μαρκόπουλο. Χθες συμπλήρωσε 600 παιχνίδια στους πάγκους και εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να του κάνουμε δώρο τη νίκη, πέρα από τη μικρή τούρτα που του δώσαμε στο ξενοδοχείο».
Σχετικά με τους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό: «Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Να τελειώσει η σειρά με τον Παναθηναϊκό και να πούμε ότι φτάσαμε στα όριά μας. Να τελειώσει η σειρά, να κοιταχτούμε στον καθρέπτη κι να πούμε ότι δώσαμε το 100% των δυνάμεών μας. Αυτό θα ικανοποιήσει και τον κόσμο αλλά και εμάς τους ίδιους».
Για την παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης: «Δυστυχώς φέτος δεν είχαμε την ανάλογη στήριξη από τον κόσμο. Πιστεύω έχει αποδειχθεί πως όταν ο κόσμος δίνει βροντερό παρών, αλλάζει το πρόσωπο ολόκληρης της ομάδας. Είναι λογικό για μία ομάδα με την ιστορία και τον λαό του ΠΑΟΚ, να έχει άλλη δυναμική όταν αγωνίζεται σε γεμάτο γήπεδο. Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και σε αυτά τα παιχνίδια. Ξέρει ο κόσμος πώς να μας βοηθήσει, τον περιμένουμε και ελπίζουμε πως θα δώσει βροντερό παρών».

Σχετικά άρθρα