Βεζένκοφ: «Θα κάνω τα πάντα για να παίξω στο ΝΒΑ»!

Το ΝΒΑ είναι το όραμα του Αλέξανδρου Βεζένκοφ και θα κάνει τα πάντα για να αγωνιστεί στο «μαγικό κόσμο» όπως δήλωσε μετά το τέλος της φετινής σεζόν για τον Άρη.

Ο 19χρόνος φόργουορντ θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αρκετές ομάδες του ΝΒΑ την φετινή σεζόν έστειλαν σκάουτερ στο Παλέ για τον δουν. Ο Βεζένκοφ όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena 89,4 FM» θέλει να γνωρίζει από νωρίς τι θα κάνει την νέα αγωνιστική χρονιά, τόνισε την βοήθεια που του έδωσαν οι «κίτρινοι» και παραδέχθηκε ότι ο Άρης την φετινή σεζόν έκανε πολλά πράγματα, αλλά στο τέλος έμεινε μια πικρία, λόγω της ήττας στην Ρόδο από τον Κολοσσό και της χαμένης ευκαιρίας για κάτι καλύτερο στα πλέι οφ.

Οι τοποθετήσεις του 19χρόνου φόργουορντ των «κίτρινων»:

Για το χθεσινό (8/5) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Εγώ δεν μπορούσα να δώσω το παρόν επειδή στάθηκα άτυχος. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ και ήθελα και εγώ να βοηθήσω».

Για την φετινή σεζόν: «Κάναμε πάρα πολλά πράγματα, τελικό κυπέλλου, είσοδο στα πλέι οφ αλλά το τέλος της σεζόν αφήνει μια πικρία επειδή χάσαμε στην Ρόδο και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Σχετικά με την έλλειψη ξένων παικτών: «Στην χρονιά ποτέ δε ψάξαμε για άλλοθι. Σαν Έλληνες προσπαθήσαμε να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλον. Δεν είχαμε κάποιον σούπερ σταρ και η ομαδικότητα μας έφερε πιο κοντά. Παλέψαμε χωρίς ξένους».

Για την αναμέτρηση στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο: «Ήταν τρομερή εμπειρία. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι και δύσκολα μια ομάδα το επαναλάβει. Είχαμε και τύχη γιατί χωρίς αυτήν δεν κάνεις τίποτα αλλά κάναμε την τρίτη ομάδα να μην μπορεί να κάνει τίποτα».

Για το τι του πρόσφερε ο Άρης: «Ο Άρης μας έδωσε χρόνο συμμετοχής, μας έμαθε πως είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός, μας έδωσε ευθύνες, δεν κρυφτήκαμε και αυτό έφερε ενδιαφέρον από το NBA και μεγάλες ομάδες όπως η Αρμάνι που πήρε τον Αθηναίου».

Σχετικά με το μέλλον του: «Έχω μπροστά μου την Εθνική. Δεν θέλω να είναι σα πέρυσι αλλά να ξέρω τι να κάνω. Μου αρέσει στην πόλη, στην ομάδα και σύντομα ελπίζω να ξέρω το πώς θα προχωρήσουμε. Δεν με έχουν φωνάξει να συζητήσουμε, είναι πνιγμένοι στις υποχρεώσεις, πιστεύω σύντομα θα με φωνάξουν να το λύσουμε και να μην ζήσουμε αυτό που περάσαμε και πέρυσι. Το κολεγιακό μπάσκετ εφόσον υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο έπαψε να ισχύει. Το ΝBA είναι ένα όραμα και εγώ θα κάνω τα πάντα για να βρεθώ σε αυτόν τον μαγικό κόσμο, στον δρόμο που χάραξε ο Αντετοκούνμπο. Ο Λευτέρης (Μποχωρίδης) ήδη δήλωσε».

Για το αν μπορούν αυτά τα νέα παιδιά να φέρουν ξανά το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης στην κορυφή: «Τα παιδιά δεν έχουν ζήσει τον Άρη ψηλά. Τα ινδάλματα τους είναι ο Σπανούλης ο Πρίντεζης και όλοι αυτοί. Βήμα – βήμα μπορούμε να κάνουμε και τον Άρη αλλά και τον ΠΑΟΚ που έχει πολύ ταλαντούχα παιδιά να κάνει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να αγαπήσει ξανά το μπάσκετ όπως παλιά».

Για την στήριξη που έχει από τον πατέρα του: «Ο πατέρας μου με καθοδηγεί σε κάθε βήμα. Ότι και να κάνω με στηρίζει. Το καλοκαίρι που είπε να κάνω ότι θέλω τον ευχαριστώ και αυτόν και την μητέρα μου για την στήριξη».

Σχετικά άρθρα